Türk Eğitim Sen: 150 bin öğretmen açığı var

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 20 Ekim 2008 14:31, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türk Eğitim Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, Türkiye'de en az 150 bin öğretmen açığının bulunduğunu söyleyerek, bu açığın bir an önce kapatılmasını istedi.

Türk Eğitim- Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, Doğu Anadolu Bölge illeri gezisi kapsamında Erzurum'a geldi. Koncuk, sendikasının Erzurum İl Teşkilatı'nda basın toplantısı düzenledi.

Koncuk, eğitim sisteminin sorunlar yumağı haline geldiğini söyledi. Öğretmen açığının had safhada olduğunu dile getiren Koncuk, sözleşmeli öğretmenlerle bu açığın kapatılmak istendiğine vurgu yaptı. Koncuk, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'in eğitim öğretimdeki sorunların çözümüne çare üretmek yerine bu problemleri yok saydığını ileri sürdü. Ülkede eğitimin çok sancılı ve ciddi sıkıntılar içerisinde olduğuna vurgu yapan Koncuk, ciddi anlamda öğretmen açığı bulunduğunu aktardı. Eğitim Sen Genel Başkanı Koncuk, şöyle konuştu: "Türkiye'de eğitim çok sancılı. En az 150 bin öğretmen eksiği var. 2 bin 800 tanesi Erzurum'da. Hal böyleyken Milli Eğitim Bakanı Çelik, ülkede öğretmen ihtiyacı olmadığını ifade ediyor. Böyle bir ifade eğitim ve öğretimin başındaki Milli Eğitim'den sorumlu olan Bakan'a yakışmıyor. Bakanın görevi Türkiye'de eğitim, öğretim yönünden eksikliklerin üzerini örtmek, kapatmak değil; cesaretle eğitim ve öğretimin önündeki sorunları ortaya tam koymaktır. Yani Milli Eğitim Bakanı Çelik, eğitimdeki problemi gizlemek adına tam tersini yapmalı. Problemleri net olarak ortaya koymalı. Bu problemlere millet olarak nasıl çözüm bulmalıyız bunu tartışmalıyız. Bakan bunun tam tersini yapıyor. Böyle bir bakanlık anlayışını Türk Eğitim Sen olarak kabul etmiyoruz."

Öğretmenlere ve diğer eğitim çalışanlarına sahip çıkılmasını isteyen Sendika Genel Başkanı İsmail Koncuk, bu yapılmadıkça eğitim ve öğretimde istenilen kalitenin yakalanamayacağının altını çizdi. Koncuk, Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu'daki öğretmenlerin mahrumiyet bölgesinde görev yaptığını ileri sürerek, "Bu bölgelerde görev yapan öğretmen ve eğitimcilerin şevkleri ve çalışma azimlerinin artırılması için 2006 yılında rafa kaldırılan tazminat alacakları uygulamaya sokulsun. Öğretmen ihtiyacını kadrolu öğretmenlerle sağlayamadığınız, kapatamadığınız müddetçe eğitim öğretimde başarılı oldum diyemezsiniz." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber