TRT sözleşmesi olmayan 747 çalışanının yüzünü güldürdü

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 20 Ekim 2008 18:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye Radyo Televizyon Kurumu (TRT) TRT Genel Müdürlüğü kurum bünyesinde hizmet veren çoğu sigortasız 747 çalışanına sözleşmelerini teslim etti.

TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin'in katıldığı törende, sözleşmeleri dağıtılan personeller TRT çalışanı statüsüne kavuştu. Törende kısa bir konuşma yapan Genel Müdür Şahin, hep birlikte TRTyi daha yükseklere çıkaracaklarını belirterek, mevcut olan sıkıntıların da günden güne azalacağını söyledi.

Bilindiği üzere, şu an sözleşmeleri yapılanlan çalışanlardan 495'i geçici işçi statüsünde bulunuyordu. Bunlar, yılın 11 ayı çalışıp 1 ay ücretsiz izne gönderiliyorlardı. TRT'nin hiçbir hakkından şimdiye kadar faydalanamayan 495 kişi 800 YTL ücret alıyorlardı. Yeni maaşları ise yapılan zamla birlikte 1.300 YTL oldu.

Yine aynı şekilde sözleşmeleri yapılan 110 kişilik grup 1983'de TRT'ye alınmış. Bugüne kadar sigortası olmayan bu grup götürü hizmet bedeli ile çalışıyorlardı. Şu anki maaşlarına yüzde otuz zam yapıldı ve TRT'nin her türlü hakkından faydalanabilecekler.

TRT bünyesinde çalışan ve Türkiye'nin en iyi dil bilen kişilerinden oluşan 104 kişilik grup da aynı şekilde sigortalı oldu. Sözleşmeleri yapılan bu çalışanların maaşlarına yüzde otuz iyileştirme zammı yapıldı. Son olarak TRT Dış Yayınlarda görev yapan 37 yabancı uyruklu personel de sözleşmeli oldu. Sigortasız çalışan 37 kişi, götürü hizmet bedelli olarak TRT'ye hizet veriyor. Yüzde otuzluk bir iyileştirme zammı aldılar.

Yaklaşık 750 kişiye verilen sözleşme TRT'de uzun yıllardır sıkıntı oluşturan bir konuyu çözme noktasında önemli bir adım oldu. Diğer TRT personelleri gibi yol harcırahları, otel masrafları, yemek paraları vs. verilmeyen yeni sözleşmeliler artık mevcut TRT çalışanlarına tanınan tüm haklardan yararlanabilecekler.

Öte yandan, TRT Genel Müdürlüğü bünyesinde şu an aktif olarak çalışan personel sayısı son sözleşmelilerle birlikte yaklaşık 6 bin kişi oldu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber