Eğitim-Sen:Kapatma davası siyasi

Haber Giriş : 19 Kasım 2004 06:56, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Eğitim Sen'in kapatma davasının Ankara 2. İş Mahkemesi'nce reddedilmesinin ardından Yargıtay'ın bu kararı bozmasıyla dava yeniden görülecek. Yargıtay'ın aldığı bozma kararıyla ilgili Eğitim Sen Genel Merkezi'de bir basın açıklaması yapan Eğitim Sen Genel Başkanı Alaaddin Dinçer, Yargıtay'ın aldığı bozma kararının hukuksal değil, siyasi bir karar olduğunu belirtti.

Dinçer bu kararın duygusal ve tepkisel bir biçimde alındığını ifade ederek "Dinamik ve mücadeleci kimliği ile ön plana çıkmış olan Eğitim Sen'in kapatılması için bu kadar çok çaba harcanması bize göre son derece anlamlıdır. Demokrasinin temel ilkeleri, evrensel hukuk kuralları hiçe sayılarak açılan kapatma davasında yerel mahkeme tarafından verilen 'davanın reddi' kararının Yargıtay tarafından acelece bozulması, Türkiye'nin gerçek anlamda demokratikleşmesini, değişimini istemeyen statükocu güçlerin ülke siyasetinde ne kadar etkin olduğunu bir kez daha göstermiştir. Ayrıca Yargıtay'ın önünde yığınla dosya varken, 13 günde karar verilmesi düşündürücüdür" dedi.

Dinçer, Türkiye demokrasi mücadelesinin en önemli parçalarından birisi olan Eğitim Sen'in kapatılmak istenmesinin demokratikleşme adına çıkarılan yasalarla çeliştiğini söyledi. Yargıtay'ın bozma kararının, 17 Aralık Avrupa Birliği süreci öncesinde alınmış olmasının önemli olduğuna dikkat çeken Dinçer "Bu durum, Eğitim Sen üzerinden bir takım hesapların yapılmak istendiğini göstermektedir. Yüz binlerce insanın emeği ve mücadelesi ile büyüyen Eğitim Sen, 'ucuz hesaplara' kurban edilmek istenmektedir" dedi. Dinçer, Eğitim Sen'in kapatılmasına karşı Türkiye'de dünyanın dört bir yanındaki tüm emek ve demokrasi güçlerini dayanışmaya ve mücadeleye çağırdı.

birgün

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber