Türk Eğitim-Sen'in üniversite kurultayı başladı

Haber Giriş : 24 Ekim 2008 19:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türk Eğitim Sen tarafından, üniversitelerin, üniversite çalışanlarının sorunlarını tespit etmek ve çözüm önerileri üretmek amacıyla gerçekleştirilen ?Üniversite Kurultayı? 55 ilden 67 üniversitenin 132 temsilcisinin katılımıyla Ankara'da başladı.

Türk Eğitim Sen tarafından Ankara İçkale Otel'de düzenlenen kurultayın açılışında konuşan Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Remzi Kaya, kurultaya YÖK'ten bir temsilcinin katılmamasını eleştirerek şöyle konuştu:

"Dileğimiz YÖK'ün geçmişte yaptığı ve bazı kararları tek başına almak yerine, Milli Eğitim Bakanlığı, sivil toplum örgütleri, diğer paydaşların bir araya gelebileceği ortamlarda sorunların açıkça konuşulacağı, tartışılacağı ve çalışanların mutluluğunu sağlayacak şartların oluşturulması ve sorunların çözümlenmesidir"

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk da, YÖK'ün bugüne kadar en fazla eleştirilen yönünün içe dönüklüğü, antidemokratik kararlar alması olduğunu savunarak, "YÖK, kendi dışındaki seslere kulak verir olmalıdır. Bunu başaramayan bir YÖK'ün Türk üniversitelerini dünya üniversiteleri ile yarışır hale getirmesi söz konusu olamaz? dedi.

Gazi Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Duran Altıparmak da sayıları 140'a ulaşan üniversitelerin sorunlarını çözmek üzere toplanan kurultaydan üniversiteler için olumlu tavsiyeler çıkması temennisinde bulundu.

YÖK'le ilgili sorunlar ve çözüm önerileri, üniversitelerin akademik ve idari personeli, yeni akademik personel yetiştirme politikaları ve ücret konuları ele alındığı kurultay üç gün sürecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber