Yurtta Cumhuriyet Bayramı coşkusu

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 29 Ekim 2008 13:38, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 85. yıl dönümü, Diyarbakır, Adana, Rize, Edirne, Düzce ve Kütahya'da da törenlerle kutlandı.

Diyarbakır'da, Valilik önünde düzenlenen kutlamalarda, Vali Hüseyin Avni Mutlu, 7. Kolordu Komutanı Korgeneral Bekir Kalyoncu ve Diyarbakır Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Abdullah Sevinç vatandaşların bayramını kutladı.

Vali Mutlu, törende yaptığı konuşmada, Büyük Önder Atatürk'ün "en büyük eserim" diye nitelendirdiği Cumhuriyetin 85. yılını, tüm yurtta coşkuyla kutladıklarını belirterek, "Diyarbakırlılar, bu güzel şehre reva görülmek istenen tabloyu ibretle izleyip, sorumluları vicdanlarında mahkum edecektir" dedi.

Öğrencilerin şiir okumalarının ardından yapılan geçit töreniyle kutlamalar sona erdi.

Kutlama sırasında F-16 savaş uçakları da gösteri alanının üzerinde uçuş yaptı.

Adana

Adana'daki törenler İstasyon Meydanı'nda yapıldı. Törenlere, Vali İlhan Atış, 6. Kolordu Komutanı Korgeneral Nejat Bek ve Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak'ın halkı selamlamasıyla başlandı.

Vali Atış, burada yaptığı konuşmada, Cumhuriyetin 85'inci yılını milletçe coşku içerisinde kutladıklarını söyledi.

Vali Atış'ın konuşmasının ardından öğrenciler tarafından günün anlam ve önemini belirten şiirler okundu. Tören, geçit resmiyle sona erdi.

Rize

Rize'de, Cumhuriyet Meydanı'ndaki kutlamalara Vali Kasım Esen, AK Parti Rize Milletvekili Lütfü Çırakoğlu, İl Garnizon Komutanı Albay Erol Çelik, Belediye Başkanı Halil Bakırcı, Cumhuriyet Başsavcısı İsmet Özkorul, öğrenciler ile vatandaşlar katıldı.

Kasım Esen, Türkiye Cumhuriyeti devletinin birlik ve bütünlüğünü bozmaya çalışan iç ve dış güçlerin hiçbir zaman başarılı olamayacağını belirterek, "Cumhuriyet, tarihin en eski milletlerinden birinin ateşten geçerek, kan içinde, bir daha uyumamak, benliğini unutmamak, kandırılmamak, sömürülmemek, ezilmemek, ölmemek üzere çığlık çığlığa dirilişinin destanıdır. Demokratik laik cumhuriyet; kaportası ve motoru bozuk imparatorluk sistemi yerine ulus devlet projesinin adıdır. Bugün topraklarımızda terörü kanla besleyenler, güçlü bir ordunun, istikrarlı bir yönetimin, demokratik bir anlayışın, sağlam bir güvenlik teşkilatının varlığı karşısında vatanımızın bölünmeyeceğinin farkındadırlar"dedi.

Tören öncesi protokol tribünündeki 2 metrelik yükseklikten düşen Gülbahar Mahallesi muhtarı Fikri Yenigün yaralandı. Yenigün, ambulansla Rize Devlet Hastanesine götürüldü.

Edirne

Edirne'deki tören, Vali Mustafa Büyük, 54. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Paşa Özen ve Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi'nin, Edirne Valiliğinde tebrikleri kabul etmesiyle başladı.

Daha sonra Talatpaşa Caddesi'ndeki alanda devam eden törende, Vali Büyük, Tuğgeneral Özen ve Başkan Sedefçi, tören aracından halkı selamladı.

Düzce

Düzce 18 Temmuz Şehir Stadı'nda düzenlenen tören, Vali Bülent Kılınç, Garnizon Komutanı Albay Sabahattin Toprak ve Belediye Başkanı Mehmet Keleş'in, öğrencilerin ve vatandaşların bayramını kutlamalarıyla başladı.

Törende, Cumhuriyet Kupası, okullar arası kompozisyon ve şiir yarışmalarında dereceye giren okulların yetkilileri ile öğrencilere ödülleri Vali Kılınç, Albay Toprak ve Başkan Keleş tarafından verildi.

Kütahya

Kütahya'da Zafer Meydanı'ndaki törenler, Vali Şükrü Kocatepe, İl Garnizon ve Hava Er Eğitim Tugay Komutanı Hava Piyade Tuğgeneral Sami Fındıkoğlu ile Belediye Başkanı Mustafa İça'nın tören aracından vatandaşların bayramını kutlamasıyla başladı.

Vali Kocatepe, törende yaptığı konuşmada, Cumhuriyetin, Türkiye için sadece bir yönetim şekli değil, Türk tarihindeki en kapsamlı çağdaşlaşma hamlesi olduğunu söyledi.

Bahattin Çini İlköğretim Okulu Halk Oyunları ekibince gösteri sunularak, öğrenciler tarafından günün anlam ve önemini belirten şiirler okundu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber