Sağlıkta dönüşüm vatandaşın yüzünü güldürüyor

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 30 Ekim 2008 14:53, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ADEM ELİTOK

Sağlıkta dönüşüm vatandaşın yüzünü güldürüyor

BURSA- AK Part Bursa İl Başkanı Sedat Yalçın, sağlık alanında yapılan düzenlemeler ile sıkıntıların birer birer aşıldığını belirtti.

Yalçın, konuyla ilgili yaptığı basın açıklamasında, AK Parti hükümetinin birçok alanda icraat yaptığını, ancak en radikal ve yapıcı neşteri sağlık sektörüne vurduğunu kaydetti. Yalçın, "Türkiye'yi sağlık alanında Avrupa ülkeleriyle yarışır hale getirdik. Geçtiğimiz yıla kadar, sigortalı çalışanlar sadece SSK hastanelerinde muayene olurken, artık milyonlarca SSK'lı devlet ya da özel hastanelere giderek gerekli muayenelerini yaptırabiliyor." dedi.

Aile hekimliği uygulamasını da hayata sokarak maddi durumuna bakılmaksızın insanların sağlık hizmeti almasına çalıştıklarını vurgulayan Sedat Yalçın, birçok Avrupa ülkesinde uygulanan bu sistemin, vatandaşların sağlık haklarının korunması ve bu haktan vatandaşların mümkün olan en iyi şekilde yararlanması adına önemli bir gelişme olduğunu dile getirdi.

SAĞLIK HİZMETLERİNDE AYRIMCILIK ORTADAN KALDIRILDI

Sağlık hizmetlerinden SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı gibi isimler altında yararlanan vatandaşların yakın zamana kadar farklı uygulamalara maruz kaldığını söyleyen Başkan Yalçın, SSK'lı, yeşil kartlı ya da memur ayrımı yapılmadan tüm vatandaşlarımızın kamuya ait sağlık kuruluşlarından eşit hizmet alması için çalıştıklarını söyledi.

Hastane önlerinde yaşanan uzun kuyrukların yapılan düzenlemeler ile tarihe karıştığına işaret eden Yalçın, kuyrukların vatandaşları canından bezdirir hale geldiği bir zamanda iktidara geldiklerini ve üzerinde çok çalıştıkları kötü tabloyu sona erdirdiklerini belirtti. Hükümet olarak uygulamaya koydukları 'Sağlıkta Dönüşüm Programı' ile vatandaşların hastane kapısından geri döndürülmesini engellediklerini hatırlatarak, "Acil bir sağlık problemi için hastane kapısından geri çevrilme ya da hastane ücretini ödeyemediği için rehin tutulma gibi insanlığa yakışmayan görüntüleri ortadan kaldırarak, tüm sağlık kuruluşlarına acil başvurularda sigorta veya ödeme işlemlerinden dolayı beklemeye ve geri çevrilmeye son verildi" dedi.

RAKAMLARLA BURSA'DA SAĞLIK HİZMETLERİ

İktidarda oldukları 6 yıldan beri sağlık alanında yapılan hizmetleri oranlarıyla birlikte açıklayan Yalçın, verilen temel sağlık hizmetlerinde 2002 yılından itibaren gözle görülür bir değişiklik yaşandığına dikkat çekti. Sağlık ocaklarında muayene edilen hasta sayısının 2002 yılında bir milyon 861 bin 172 kişiden 5 milyon 858 bin 197 kişiye çıktığını söyleyen Yalçın, sağlık ocaklarında bulunan muayene odalarının 137'den 550'ye çıktığını aktardı.

Devlet Hastanesi'nde uzman hekim muayene odası sayısının göreve geldiklerinde sadece 313 olarak tespit edildiğini kaydeden Yalçın, şu anda bu sayının 577'ye ulaştığını belirtti. Sağlık Bakanlığı'na ait diyaliz cihazı sayısının da yaklaşık üç katı oranında artırıldığını ifade eden Yalçın, tam zamanlı çalışan uzman hekim sayısının da yüzde 7'den, yüzde 55'lere çıkarıldığını söyledi. Sağlık personeli sayısında da önemli bir artışın yaşandığını anlatan Başkan, toplam sağlık hizmeri sınıfı personel sayısının 2002 yılında 5 bin 568 iken, 2008 yılında 7 bin 777'ye ulaştığını aktardı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber