Üskül: Teklifte kısmi veya örtülü af yok

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 30 Ekim 2008 15:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ankara - TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Zafer Üskül, Meclis Başkanlığına sunulan şartla salıvermeye ilişkin kanun teklifinin bir "af teklifi" olmadığını belirterek, "Teklifimiz, kısmi veya örtülü bir af getirmiyor" dedi.

Üskül, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, TBMM Başkanlığına sunulan ve şartla salıverme hakkından, mahkumiyet kararı Yargıtayda kesinleşmeyenlerin de yararlanmasını öngören kanun teklifinin, komisyon üyesi 22 milletvekilinin imzasını taşıdığını söyledi. Teklifte, AK Parti, CHP, MHP, DTP ve DSP milletvekillerinin imzasının bulunduğunu kaydeden Üskül, "Ayrıca teklifimiz raftan inmedi. Adalet Bakanlığı ve Milli Savunma Bakanlığından görüş aldık" diye konuştu.

Teklifin bazı medya organlarında bir "af gibi" yansıtıldığına değinen Üskül, "Hiç bir şekilde bir af yok" dedi.

Üskül, mevcut uygulamaya göre, cezası Yargıtayca onananların şatla salıverme hükümlerinden yararlandığını hatırlatarak, şunları kaydetti:

"Yargıtayın iş yükü yüzünden, aynı suçtan aynı cezayı alan insanlardan bazılarının cezası onanıyor, bazılarınınki ise yıllarca sürüyor. Teklifimiz, bu eşitsizliği gidermeyi, cezası onanmayanların da şartla salıverme hükümlerinden yararlanmasını öngörüyor. Bunun dışında bir sonuç doğurmuyor. Cezalarda bir indirime gidilmesi söz konusu değil."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber