Naylon faturadan trafik cezasına kadar 18 ay vade

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 31 Ekim 2008 07:48, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hükümetin ekonomik krize karşı alınan tedbirler kapsamında hazırladığı vergi affı paketi yürürlüğe girdi

Düzenleme, 1 Eylül 2008 itibariyle vadesi geldiği halde ödenmeyen, 2008 gelir ve kazançları için tahakkuk eden geçici vergi hariç tüm kamu alacaklarını kapsıyor.

Böylece özel usulsüzlük, naylon fatura, trafik cezalarının da aralarında bulunduğu vergi borçları yüzde 3 faizle 18 ay taksitlendirilecek. Ödeme kolaylığından yararlanmak için son başvuru tarihi 28 Kasım 2008 olacak.

Yıllık yüzde 3 faiz

Vergi borçlarını taksitlendiren Tahsilat Genel Tebliği, dünkü Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Tebliğ ile getirilen ödeme kolaylığı ?1 Eylül 2008 itibarıyla vadesi geldiği halde bugüne kadar ödenmemiş olan, vergi dairelerince takip ve tahsil edilen, 2008 gelir ve kazançları için tahakkuk eden geçici vergi ve bu vergi ile birlikte ödenmesi gereken damga vergisi hariç tüm amme alacaklarını? kapsayacak. Borçlu mükellefler, 28 Kasım 2008 mesai saati bitimine kadar bağlı oldukları vergi dairelerine yazılı olarak tecil ve taksitlendirme talebinde bulunacak.

Borcu yoktur yazısı

Birden fazla vergi dairesinde mükellefiyet kaydı bulunanlar, her bir vergi dairesine olan borçları için ayrı ayrı müracaat edecek. Yazılı olarak başvuran mükelleflerin borçları, 18 ay süre ile taksitlendirilecek. İlk taksit bu yılın aralık ayı içinde ödenecek. Tecil edilen borçlara yıllık yüzde 3 tecil faizi uygulanacak.

Düzenleme kapsamında borçları taksitlendirilen mükelleflere, tecil ve taksitlendirilen borçların yüzde 10'unu ödemiş olmaları ve vadesi geçmiş başkaca bir borcunun bulunmaması şartıyla, vadesi geçmiş borcu olmadığına dair bir yazı verilecek.

Motorlu taşıtlar vergisinden borcu olan mükellefler de her bir taşıt itibariyle hesaplanacak toplam borç tutarı için başvuruda bulunacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber