Kayın pederi ile maaş evliliği

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 01 Kasım 2008 09:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Mersin'de akıllara durgunluk verecek bir evlilik yaşandı.

Babasının Bağ-Kur maaşını kaybetmemek için eşiyle resmi nikah kıydırmayan iki çocuk annesi Günnur Güllüler, eşinin de isteğiyle 1.500 YTL'lik maaşı alabilmek için kayınpederiyle evlendi.

TSK'da yüzbaşıyken görevinden ayrıldıktan sonra bir firmada muhasebe müdürlüğü yapan Adana'nın tanınmış isimlerinde Selahattin Özgen (85) emekli oldu. 4 çocuk babası Özgen, 1997'de eşi Semiha Özgen'i kaybetti. Bir süre sonra sağlık sorunları yaşamaya başlayan yaşlı adama ortanca oğlu Salih Arpat Özgen (61) bakmaya başladı. Mersin'in Çamlıyayla ilçesinde babasına bir ev ve bakıcı tutan Özgen, haftada bir kez Adana'dan giderek babasının ihtiyaçlarıyla ilgilendi.

BABASINI GÖSTERMEDİLER

İstanbul'da yaşayan kardeş Bahadır Özgen de, Mersin'e yerleşmeye karar verdi. Bu sırada baba Özgen'in evinde yangın çıktı. Bunun üzerine, Bahadır Özgen ve dini nikahlı eşi Günnur Güllüler, baba Özgen ile birlikte yaşamaya başladı. Salih Arpat Özgen de, babasına daha iyi şartlarda bakılması için kardeşine Çamlıyayla'da 3 katlı bir ev aldı. Özgen, "Bir süre sonra kardeşim, babamı bize göstermez oldu" iddiasında bulundu. İşte olanlar bundan sonra oldu.

4 AY SONRA ÖLDÜ

Bahadır Özgen, 8 Ağustos 2000'de dini nikahlı eşi Günnur Güllüler ile babasına resmi nikah kıydırdı. Ailenin diğer fertleri ise kağıt üzerindeki bu ilginç evliliği, 31 Aralık 2000'de babalarının vefat ettiği gün öğrendi. Bahadır Özgen, babasının mevlidinde kardeşine, "Babama kendi iki çocuğumun annesiyle nikah yaptırdım" dedi. O an kafasından aşağıya sanki kaynar sular döküldüğünü belirten Salih Özgen, "Bir insan nasıl olur da kendi çocuklarının annesi ile babasına nikah yaptırır? Üstelik o zaman babam yatalaktı ve akli dengesi yerinde değildi. Rapor alınması gerekiyordu" diye konuştu.

YARGITAY'A GiDECEK

Salih Özgen, konuyu 2006 yılında yargıya taşıdıklarını belirtti. Özgen, kardeşinin ve Güllüler'in mahkemede, evlenmenin hukuka aykırı olmadığını, babasının bakıma muhtaç olduğu için nikah kıydırdıklarını söyleyerek savunma yaptıklarını açıkladı. Mahkemenin, nikahın iptali istemini reddettiğini kaydeden Özgen, Yargıtay'a gideceğini kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber