Adalet, zabıt katiplerini VHKİ yapacak

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 04 Kasım 2008 11:53, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Adalet Bakanlığı ile Büro Emekçileri Sendikası arasında yapılan kurum idari toplantısında bir çok konu ele alındı. Bu konulardan bazıları şu şekilde:

1- Adalet Bakanlığı, sosyal çalışmacılar için adliyelerde görüşme ve çalışma odalarının temini için genel yazı yazıldığını ve 3717 sayılı yasada yapılacak değişiklik esnasında söz konusu kişilerin yasa kapsamına alınması için görüş belirttiğini ifade etmiştir.

2- Bakanlık, bilgisayarların eski olmasından kaynaklı sorunlar için 2009 yılında donanımsal sorunların giderileceğini belirtmiştir.

3- Yargı sınıfı adlı altında yeni bir sınıf oluşturulmasına yönelik talabe ilişkin olarak Bakanlık, yeni personel reformu çalışmaları sırasında bu konuda talepte bulunabileceğini belirtmiştir.

4- Bakanlık ek ödeme ile ile 3717 sayılı yasadan kaynaklanan 1/2 payın birlikte ödenmesinin mümkün olmadığını belirtmiştir. Ayrıca fazla mesailere ilişkin olarak 3 katı ibaresinin 5 katına çıkarılması için çalışma yapılabileceği belirtilmiştir.

5- Bakanlık, adalet hizmetleri tazminatının arttırılması için, yan ödeme kararnamesi çalışmaları sırasında Maliye Bakanlığı nezdinden çalışma yapacağını belirtmiştir.

6- Bakanlık, promosyonların dağıtımında tüm paranın personele dağıtılılmasından yana olduğunu belirtmiştir.

7- Bakanlık, Danıştay'ın 2008/2009 esas nolu kararı doğrultusunda 4/C'lilerin sendika üyesi olamayacağını belirtmiştir.

8- Mübaşirlerin GİH'e alınmasına yönelik talep olumlu bulundu. Bu konuda sendika ile birlikte çalışma yapılacak.

9- Suçüstü nöbet ücretlerinin arttırılmasına yönelik talep, fazla mesainin arttırılması yoluyla karşılanacak.

10- Bakanlık zabıt katiplerinin VHKİ kadrolarına geçirilmesi yönündeki talbi uygun buldu. Süreç yıllara yayılacak ve zabıt katipleri VHKİ yapılacak.

11- Ulaşım ve kreş hizmetlerinin bütün büyükşehirlere yaygınlaştırılması konusunda mutabakata varıldı.

12- Mübaşirlikten zabıt katibi kadrosuna geçirilecekler ile yazı işleri müdür olacaklara aynı sorular sorulduğu ve bunun düzeltilmesinin istediği talebe dönük olarak, Bakanlık bu konuda araştırma yapacağını beyan etmiştir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber