Bakan Çelik'ten öğretmenlere: Öğrencilere yardımcı ders kitabı aldırmayın

Haber Giriş : 04 Kasım 2008 22:24, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, bir genelge yayınlayarak, öğretmenlerden ?Ücretsiz Ders Kitabı Dağıtımı Projesi?nin anlamını kaybettirecek, soru bankası, ünite dergisi, çalışma yaprakları gibi yardımcı ders araçlarının aldırılması konusunda öğrencilere baskı yapılmamasını istedi.

Milli Eğitim Bakanı Çelik, ?Başarı Değerlendirme ve Seviye Tespit Sınavları ile Eğitim Araçları? konulu bir genelge yayınladı. Çelik genelgede, öğretim programlarının yenilenmesinin, öğretim materyallerinin yenilenmesini de zorunlu kıldığını belirterek, öğretim materyallerinin içeriğinin gelişen dünyanın gereklerine göre oluşturulduğunu kaydetti. Bu doğrultuda yapılandırmacı anlayışı destekleyecek öğrenci ders ve çalışma kitaplarının hazırlandığını ifade eden Çelik, ?Bunun yanı sıra, alternatif yöntem ve tekniklerle desteklenen öğretmen kılavuz kitapları, öğrenci ders ve çalışma kitapları ile birlikte tüm ilköğretim okullarımıza da ücretsiz olarak dağıtılmıştır? dedi.

Bakanlığın 2003-2004 öğretim yılından itibaren başlattığı ?Ücretsiz Ders Kitabı Dağıtımı Projesi?nin velilerin okul masrafını önemli ölçüde azalttığına dikkat çeken Çelik, öğretmenlerden bu projenin anlamını kaybettirecek, öğretim programları ile uyum içinde olmayan, soru bankası, ünite dergisi, çalışma yaprakları gibi yardımcı ders araçlarının aldırılması konusunda öğrencilere baskı yapılmamasını istedi. Çelik, ?Kaldı ki, öğretim programları ve ders kitaplarının, uygulamadaki etkililiğinin artırılması amacıyla İlköğretim Genel Müdürlüğü ile Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı'nın web sayfalarında öğretim programları ile ilgili her türlü kaynak, benzeri materyal ve ilgili bilgilere yer verilmiştir? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber