Eğitim Bir Sen yönetici atama için yazılı sınav istedi

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 04 Kasım 2008 20:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Eğitim Bir Sen yaptığı açıklamada "Yönetici Atama Yönetmeliği ve Uygulama genelgesi bu haliyle yönetici adaylarının beklentilerine cevap vermekten; kariyer, liyakat ve adalet ölçütlerinden uzaktır." dedi.

Danıştay'ın Yönetici Atama Yönetmeliği'nin iptaline ilişkin kararlarındaki gerekçelerden birinin yönetmeliğin sınav esaslı olmaması olduğunu iddia eden sendika "Yargı kararlarına ve yönetici adaylarının beklentilerine rağmen sınavsız yönetmelik ve uygulama genelgesinin yayınlanmış olması, sendikamız tarafından kabul edilemez bir durumdur. Söz konusu Danıştay kararlarına rağmen Yönetici Atama Yönetmeliği'ne sınav şartının konulmamış olması eksik bir düzenleme olup, yönetmelik bu haliyle tek başına hukuka, kariyer ve liyakat ve adalet ölçütlerine aykırıdır. " dedi.

Ek-2'deki adil olmayan kriterlerden dolayı, özellikle ilçelerde çalışan öğretmenlere negatif ayrımcılık yapıldığını belirten sendşka yönetimi; Bakanlığın yasal düzenlemeler gereği verdiği ödüllerin bir kısmını değerlendirmeye almayarak, taltif ettiği öğretmenleri üzdüğünü ifade etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber