Tecavüz sanıkları hadım mı edilmeli?

Kaynak : Bugün
Haber Giriş : 05 Kasım 2008 13:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Halk 'hadım edilsin' dedi

BUGÜN'ün yaptığı ankete katılan binlerce kişi Türkiye'yi ayağa kaldıran tecavüz olaylarına büyük tepki gösterdi.

BUGÜN'ün ortaya çıkardığı tecavüzcü baba olayı ve sonrasında gündeme gelen benzer vakalar toplumun tepkisini çekti. Hayatları karartan bu alçakça saldırıya TCK'ya göre en çok 15 yıl ceza verilebiliyor.

Cinsel taciz suçu işleyen ise, şikayet olursa en çok 2 yıl hapis cezasıyla paçayı kurtarıyor. Daha önce bu suçu işlemiş birçok kişinin hapisten çıktıktan sonra benzer bir suçu yine işlediğinin görülmesi ise vatandaşı çileden çıkarıyor.

BUGÜN Gazetesi'nin internet sitesinden yaptığı anket de, kamuoyunun cezaların yetersizline ilişkin tepkisini gözler önüne serdi. "Sizce sapıklara hangi ceza caydırıcı olur" sorusu yaklaşık 3 bin kişinin katılımıyla gerçekleşen ankette cevabını aradı. Şıklarda yer alan 'hadım etmek, 'şap vermek' ve 'hapis cezasına çarptırmak' şeklinde üç yöntemden en fazla oyu 'hadım edilsin' aldı.

MEGAN YASASI

Büyük bir infiali ortaya çıkaran ankette vatandaşların yüzde 82.3'ü çocuklara yönelik cinsel istismar suçunu işleyenlerin hadım edilmesini isterken, hapis cezası yöntemi ise yüzde 11.3 destek buldu. Bazılarınca dile getirilen 'şap verilsin' yöntemi ise pek rağbet görmedi.

Hadım yasası dünyada Megan Yasası olarak biliniyor. Yasaya göre, pedofililer önce, testosteron seviyesini düşürücü kimyasal bir ilaç verilerek hadım ediliyor. Hadım edilen suçlu, daha sonra tedaviye alınıyor. Polis, nereye gittiğini ne yaptığı haber vermek zorunda olan suçluları, yaşadıkları alanlarda da gizlice izliyor. Gözetim altındaki pedofililerin, yaşadıkları bölgelerde çocuk sahibi aileler polis tarafından bilgilendiriliyor. Danimarka, ABD'de hadım sistemi yıllardır uygulanıyor. İngiltere, Almanya, Polonya'da ise tartışılıyor.

Adli Tıp'tan Üzmez raporu açıklaması

Cinsel istismar suçundan yargılanan yazar Hüseyin Üzmez'in tahliyesini sağlayan raporu veren Adli Tıp Kurumu üyesi Prof. Dr. Hamdi Özkara, verdikleri raporla ilgili çarpıcı bir açıklama yaptı. Özkara, "Maruz kalınan olay ne kadar nefret uyandıran bir davranış olsa da mağdurun değerlendirilmesi sonrası,ruh ve beden sağlığının bozulmadığına karar verilmiştir" dedi.

?Hastayım' dedi kendini savundu

Malatya'da 5 kız çocuğuna cinsel tacizde bulunduğu iddia edilen saldırgan R.K. (37), "Ben hastayım, tedavi olmazsam, cezaevinden çıktıktan sonra yine yaparım" diyerek kendini savundu. Çıkarıldığı mahkemede suçunu itiraf eden saldırganın, bir hafta önce Sivas Caddesi'nde takip ettiği küçük bir kız çocuğuna apartmanın girişinde cinsel tacizde bulunduğu güvenlik kamerasına da yansıdı.

Pippa davasında 2. şahıs şüphesi

İtalya'nın Milano kentinden otostop yaparak gelinliğiyle Gebze'ye kadar gelen ve burada tecavüze uğradıktan sonra öldürülen, sanatçı Pippa Bacca davasında ikinci duruşma yapıldı. Bacca'nın avukatı Mehmet Eke, olayda ikinci bir şahsın varlığından şüphelendiklerini kaydetti. Eke, "Bacca'nın fotoğraf ve telefonundaki bilgilerin silinmesi ancak uzman bir el tarafından gerçekleştirilmiştir" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber