TESK:Bağ-Kur primleri kredi kartı ile ödensin

Haber Giriş : 06 Kasım 2008 13:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, Bağ-Kur primlerinin kredi kartı ile ödenebilmesi için Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'na başvurdu.

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken yaptığı açıklamada, esnaf ve sanatkarların sosyal güvenlik primlerinin kredi kartı ile de ödenebilmesi için Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'na yazılı olarak başvurduklarını belirtti. Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından gerekli çalışmaların başlatılmasını isteyen Palandöken, Çalışma Bakanlığı'na gönderdiği talep yazısında şöyle dedi:

?Kredi kartı kullanımının son yıllarda ekonominin hemen hemen her alanını kapsayacak şekilde yaygınlaşması, kamu kuruluşlarımızı da harekete geçirmiş, başta Maliye Bakanlığı olmak üzere devletin her kesimi vergi, resim, harç ve benzeri mali yükümlülüklerin kredi kartı ile tahsili için gerekli önlemleri uygulamaya koymaya başlamışlardır. Kamusal mali yükümlülüklerin kredi kartı ile ödenme imkanının getirilmesinin piyasalarda sağlayacağı hareket ve çeşitlilik kadar, kolaylık da oluşturacağı ortadadır. Özellikle esnaf ve sanatkarlarımızın bu konuda dile getirdiği yakınmalar son zamanlarda arttı.?

Bazı esnafın kendi mal ve hizmetlerini kredi kartı ile satarken, mali yükümlülüklerini kredi kartı ile neden yerine getiremediklerini dile getirmeye başladığı kaydedilen talep yazısında, ?Motorlu taşıt vergisinin kredi kartı ile ödenme imkanını örnek göstererek esnaf ve sanatkarlar tarafından sıkça dile getirilen haklı ve makul talebin yerine getirilebilmesi için Sosyal Güvenlik Kurumu'nca gerekli çalışmaların yapılması yararlı olacaktır? denildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber