Eğitim Bir-Sen: Eğitime hazırlık ödeneği en az bir maaş tutarında olmalı

Haber Giriş : 06 Kasım 2008 14:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Eğitim Bir-Sen, 2009 bütçesinde 515 YTL olarak öngörülen eğitime hazırlık ödeneğinin en az bir maaş tutarına çıkarılmasını istedi.

Eğitim Bir-Sen tarafından yapılan yazılı açıklamada, Bütçe Kanun Tasarısı'nın TBMM Plan Bütçe Komisyonu'ndaki görüşmelerle her eğitim-öğretim yılı başında verilen ve bu yıl 475 YTL olarak ödenen eğitime hazırlık ödeneğinin gelecek yıl için 515 YTL olarak öngörüldüğünün ortaya çıktığı belirtilerek, ?Ödeneğin, bu yıla oranla sadece 40 YTL arttırılması; enflasyon oranları, sağanak gibi gelen zamlar karşısında bir değer ifade etmeyecektir? denildi.

Ödeneğin anlamlı hale gelmesi ve derde deva olabilmesi için rakamın arttırılmasının eğitim çalışanlarının beklentisi olduğu ifade edilen açıklamada şöyle denildi:

?Daha önce de açıkladığımız gibi eğitime hazırlık ödeneği en az bir maaş tutarında olmalıdır ve ayırım yapılmadan bütün eğitim çalışanlarına ödenmelidir.

Herhangi bir ayırım gözetilmeden ödeneğin verilmesi, çalışma barışının sağlanmasının yanı sıra adaletsizliğin giderilmesi bakımından da önem arz etmektedir.

Eğitim-Bir-Sen olarak, Meclis'te grubu bulunan siyasi parti yetkilileri başta olmak üzere milletvekillerinin bu konudaki hassas davranmalarını ve ödeneğin en az bir maaş tutarında olması yönündeki talebimizi dikkate almalarını istiyoruz. Bu konuda Milli Eğitim Bakanlığı'nın da hassasiyet göstererek, temsil ettiği çalışanlarının haklarını koruma noktasında harekete geçmesi gerekmektedir. Üyelerimiz adına, tüm eğitim çalışanları adına Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'ten, adaletsizliğin sona erdirilmesi ve verilmesi öngörülen komik ödenek miktarının arttırılması yönünde bir adım atmasını bekliyoruz.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber