Zahid Akman'a dava açıldı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 06 Kasım 2008 16:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- CHP Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Ali Kılıç, RTÜK Başkanı Zahid Akman hakkında OFWG adlı kooperatife para veren kişilerin şikayeti üzerine "nitelikli dolandırıcılık" suçlamasıyla Köln Asliye Hukuk Mahkemesinde dava açıldığını ileri sürdü.

Partisinin İstanbul İl Merkezi'nde basın toplantısı düzenleyen Ali Kılıç, toplantının Akman ile ilgili olduğunu ifade ettiği bir belgeyi açıklamak üzere yapıldığını belirtti.

Köln Asliye Hukuk Mahkemesinde dava açıldığına ilişkin orijinal Almanca belgeleri getirdiğini ifade ederek elindeki belgeleri gösteren Kılıç, şu iddialarda bulundu:

"RTÜK Başkanı Zahid Akman hakkında kooperatife para veren 3 kişinin şikayeti üzerine 'nitelikli dolandırıcılık' suçlamasıyla Köln Asliye Hukuk Mahkemesinde dün dava açıldı. Frankfurt Başsavcılığı tarafından OFWG kooperatifi aracılığıyla 1600 kişiden para toplanmasıyla ilgili yürütülen 9 klasörlük bir soruşturma bulunuyor. Toplanan 8-12 milyon avro buharlaştırılmış. Ancak bu soruşturmada şikayetçi yok. Akman ve arkadaşları tarafından dolandırılığını iddia eden kişilerin şikayeti üzerine Köln'de dava açıldı."

Kılıç, Akman'ın hem ikametgahına hem de iş adresine tebligat çıkarıldığını, bu tebligatın en kısa sürede yapılacağını öne sürerek, "RTÜK'ün daha fazla yıpranmaması için Zahid Akman'ın oturduğu o koltuktan en azından bu dava ve soruşturmalar sonuçlanıncaya kadar kalkmasını istiyoruz" dedi.

Ali Kılıç, aynı davada, kooperatif başkanı Abdullah Özer'in de aynı suçlamayla sanık durumunda olduğunu iddia etti.

Kılıç, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Zahid Akman'ı görevden almasını talep ettiklerini söyledi.

Kılıç, "Akman ve arkadaşları, Türk halkının huzurunda lütfen bunlara yanıt verin. Kendinize güveniyorsanız, uçak biletleri dahil masraflar bizden. Sizi Almanya'ya davet ediyoruz. Orada suçlamalara cevap verin, tekrar aklanıp geri gelin" diye konuştu.

Ali Kılıç, şikayetçilerin, mahkemeye başvurması nedeniyle davanın Köln'de açıldığını, 60 kişinin daha davaya şikayetçi taraf olmak için avukatlarına vekalet verdiklerini kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber