'Mesleki Sorumluluk Sigortası Döner Sermaye'den karşılanmalı'

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 12 Kasım 2008 09:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sağlık Sen Genel Başkanı Mahmut Kaçar, Tam gün esaslı çalışmayla birlikte, tüm sağlık kuruluşlarında görev yapan personelin mesleki sorumluluk sigortasının, sigorta bedellerinin döner sermaye gelirlerinden kesilmesi gerektiğini söyledi.

Sendikanın 8-9 Kasım 2008 tarihinde Aydın'da gerçekleştirdiği Bölge Eğitim Toplantısı'nda konuşan Genel Başkan Mahmut Kaçar, Sağlıkta Dönüşüm Programının önemli bir ayağını oluşturan Tam Gün Yasasına halkın büyük oranda destek verdiğini belirterek, Sağlık-Sen'in de bu konuyu önemsediği ve çözüme katkı sunan çalışmalar gerçekleştirdiğini kaydetti.

Sağlık-Sen'in Tam Gün Yasası ile ilgili Türkiye'nin 7 bölgesinde düzenlediği anket sonuçlarına vurgu yapan Genel Başkan, ankete katılan vatandaşların yüzde 96'sının hastaneye gittiklerinde hekimler tarafından özel muayenehanelere yönlendirilmekten rahatsızlık duyduklarını ifade ettiklerini hatırlatarak şöyle dedi:

"Tam Gün Çalışma konusunda Sağlık-Sen'in temel yaklaşımı, sağlık hizmeti alanlarla birlikte sağlık hizmeti sunanların haklarının da korunduğu ve çağdaş düzeye ulaştırıldığı bir düzenlemenin hayata geçirilmesidir. Tam gün esasına geçişle birlikte, sağlık çalışanlarının iş yükünün artacağı bir gerçektir. Bu düzenlemede sağlık hizmetinin bir ekip hizmeti olduğu gerçeği doğrultusunda, özlük hakları ve çalışma koşulları ile ilgili mutlak surette iyileştirmelere yer verilmesi gerekmektedir. Bu noktada en önemli talebimiz, döner sermaye tavan oranlarının artırılması ve döner sermaye gelirlerinin de emeklilik keseneği içinde değerlendirilmesidir. Tüm sağlık kuruluşlarında görev yapan personelin mesleki sorumluluk sigortası olması ve sigorta bedellerinin döner sermaye gelirlerinden kesilmesi de bir diğer önemli talebimizdir."

Kaçar ayrıca farklı istihdam modellerinin ve özlük haklarından ekonomik haklara farklı uygulamaların iş barışına ve hizmet kalitesine zarar verdiğini dile getirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber