Çete aracısı vekil ihraç ediliyor

Haber Giriş : 24 Kasım 2004 11:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

AKP, Uğur Dündar'ın önceki akşam yayınlanan Arena Programı'nda ?çete aracısı' olmakla suçlanan İstanbul Milletvekili Göksal Küçükali'yi partiden ihraç etmeye hazırlanıyor.

Partisinin önceki akşam yapılan MYK toplantısının ardından iddiadan haberdar olan Başbakan Tayyip Erdoğan, Genel Başkan Yardımcısı Dengir Mir Mehmet Fırat'a, ?Hemen Dündar ile temasa geç. Elindeki belge ve bilgileri isteyip inceleyin. Sonra da gereğini yapın' dedi. Fırat da aynı akşam Dündar'ı telefonla arayarak, Küçükali ile ilgili elindeki bütün belge ve bilgileri kendilerine göndermesini istedi. AKP, bu belge ve bilgileri inceleyip, iddiaların ciddi olduğuna kanaat getirdiği takdirde, çeteye aracılık yapmakla suçlanan Küçükali'yi ihraç istemiyle AKP Müşterek Disiplin Kurulu'na sevk edecek.

Arena programına konuşan işadamı Adnan Güner, Küçükali'nin, rüşvet iddialarına da konu olan İstanbul Beylikdüzü'ndeki villa inşaatı işinde çeteden yargılananlar için araya girdiğini öne sürmüştü. Küçükali'nin çeteden yargılananlarla ilgili şikayetini geri almasını istediğini savunan Güner, ?Teklifi reddettim, ertesi gün evim kurşunlandı' iddiasında bulunmuştu.

hürriyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber