Ergenekon davasına yarın devam edilecek

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 20 Kasım 2008 17:58, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
"Ergenekon" davasına yarın devam edilecek

İstanbul - "Ergenekon" davasının 17'nci duruşması yarın yapılacak. İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi Heyeti, Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi'ndeki duruşma salonunda görülen davanın bugünkü 16'ncı duruşmasında, bazı sanıklar ile sanık avukatlarının talepleri ve savcının bu taleplere ilişkin görüşünü aldı.

Daha sonra duruşmaya bir süre ara veren mahkeme heyeti, bir sonraki duruşmanın yarın saat 09.30'da yapılmasını kararlaştırdı.

"Ergenekon" davasında bazı sanıkların talepleri dinlenildi

İstanbul - "Ergenekon" davasının bugün yapılan 16'ncı duruşmasında, bazı sanıklar ile sanık avukatlarının talepleri dinlenildi.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada, sanık Behiç Gürcihan'ın savunmasına ara verilmesinin ardından söz alan tutuklu sanıklardan İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, gazeteci-yazar Fehmi Koru'nun 30 Nisan ve 1 Mayıs 2001 tarihli Yenişafak gazetesindeki köşesinde, "Ergenekon'un yeniden yapılanması belgesi"ni uzun uzun alıntılar yaparak anlattığını ve bu belgenin altında imzanın açık olduğunu savundu.

Perinçek, bu belgenin ilk örneğinin, tutuklu sanıklardan emekli Tuğgeneral Veli Küçük'te olduğunun ve belgenin altındaki imzanın karalandığının iddia edildiğini ifade ederek, Koru'nun 7 yıl önce, bu belgedeki imzanın karalanmadığını açıkça ifade ettiğini dile getirdi.

Yine Mayıs 2001 tarihli Aksiyon dergisinde de "Ergenekon Lobi Belgesi'nin tamamına yakınının yayımlandığını ileri süren Perinçek, bu derginin mahkemeye getirilmesini istedi.

Perinçek, Sabah gazetesi yazarı Aslı Aydıntaşbaş'ın da Mayıs 2006'da "Ergenekon'un yeniden yapılanması belgesi"ni kendisine gösterdiğini ve bilgisayarına yolladığını anlatarak, belgenin altındaki imzanın karalanıp karalanmadığının tespiti için bu belgenin de mahkemeye getirtilmesini talep etti. Perinçek, söz konusu belgelerin, 2001 yılında ortalıkta dolaşan belgeler olduğunu kaydetti.

Duruşmada söz alan tutuklu sanık Mehmet Demirtaş, tahliye talebinde bulundu.

Tutuklu sanıklardan Kemal Kerinçsiz de yasalara ve usule aykırı el konulan bilgisayar kayıtları ve CD'lerin mahkemece değerlendirilmemesini istedi.

Tutuksuz sanıklardan eski İstanbul Üniversitesi Rektörü Kemal Yalçın Alemdaroğlu da gözaltına alınırken el konulan harddiskinin kendisine verilmesini talep etti.

Tutuklu sanıklardan emekli Yüzbaşı Muzaffer Tekin'in avukatı Engin Çelik Kadıgil ise müvekkilinin tutuklu kalması için bir neden olmadığını ifade ederek, tahliyesini istedi.

-Savcının görüşü

Mahkeme heyetince söz verilen Cumhuriyet Savcısı Mehmet Ali Pekgüzel, bilgisayar kayıtları ve CD'lerin yasalara uygun olarak alındığını, Kerinçsiz'in, bunların mahkemece değerlendirilmemesi yönündeki isteminin reddini talep etti.

Perinçek'in taleplerini ise "delil toplama" olarak kabul eden savcı Pekgüzel, Perinçek'in bahsettiği yazıların ilgili yerlerden istenmesi talebinde bulundu.

Pekgüzel, bugünkü duruşmada savcılarla ilgili beyanları nedeniyle avukat Özbay Demirel ile sanık Behiç Gürcihan hakkında yasal işlem yapılmasını talep etti.

Avukat Vural Ergül'ün, Tuncay Güney'in 3 farklı isimle Türkiye'ye giriş çıkışının bulunup bulunmadığı, Güney'in MİT'de görevli olup olmadığı ve Emekli Sandığı'ndan para alıp almadığı yönündeki talebini de değerlendiren savcı Pekgüzel, Güney'in, bu dava kapsamında sanık olmaması ve devam eden başka bir soruşturmada "şüpheli" olarak yer alması dolayısıyla bu istemlerin reddini talep etti.


Ergenekon duruşmasına ara verildi

?Ergenekon? davasının bugünkü duruşmasına ara verildi.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesince Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi'nde görülen davanın bugünkü duruşmasının öğleden önceki oturumu sona erdi.

Mahkeme heyeti, duruşmaya saat 13.30'a kadar ara verilmesini kararlaştırdı.


- Ergenekon davasının 16. duruşması başladı.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nce, Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi'nde görülen davanın bugünkü duruşmasına, Hayrettin Ertekin, Sevgi Erenerol ve Orhan Tunç dışındaki 42 tutuklu sanık getirildi.

Duruşmada, başka suçtan hükümlü Sedat Peker, eski İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kemal Yalçın Alemdaroğlu, Güler Kömürcü Öztürk ve Ali Yasak'ın da aralarında olduğu 10 tutuksuz sanık da hazır bulundu.

Duruşmaya, tutuklu sanıklardan Gazi Güder'in savunmasının alınmasıyla devam ediliyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber