Selvi: 500 binin üzerinde üniversite mezunu işsiz

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 21 Kasım 2008 15:16, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

CHP Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Selvi, AK Parti iktidarının, her şeyi yapabilecek çoğunluğa sahip olmasına rağmen, ülkeyi başta ekonomi olmak üzere her alanda kötü yönettiğini ileri sürerek, "İşsizlik çığ gibi büyüdü, 500 binin üzerinde üniversite mezunu işsiz dolaşıyor" dedi.

Genel Başkan Yardımcısı Selvi, İzmir'de Türk-İş 3. Bölge Temsilciliği'nde, konfederasyona bağlı sendikaların şube başkanlarıyla bir araya geldi.

Bu hükümetin göreve gelirken "yoksulluğa, işsizliğe ve yolsuzluğa son verme" iddiasıyla vatandaşlardan oy istediğini hatırlatan Selvi, şunları kaydetti:

"Peki acaba, yoksulluk, işsizlik azaldı mı? Ne yazık ki işsizlik alabildiğine çoğaldı. Özelleştirme adı altında 4-B, 4-C diye belirli statüler uydurarak, emekli yaşına gelmeden işten atılsınlar diye insanlar itilip sürülüyor. İşsizlik toplumsal yaşamımızı da tehdit eder hale geldi."

Selvi, hükümetin demokrasi, insan hakları ve özgürlüklerin geliştirilmesi konusunda da başarısız olduğunu iddia ederek, bunun en büyük kanıtının, ulusal ve uluslararası yasal düzenlemelere karşın Türkiye'de çalışanların sırf sendikalı oldukları için işten çıkarılması olduğunu söyledi.

Ülkenin içinde bulunduğu durum dikkate alındığında mahalli seçimlerin önem kazandığını belirten Selvi, bu seçimler için tüm sivil toplum örgütlerine büyük sorumluluk düştüğünü kaydetti.

Ekonomik krize ilişkin önerilerde de bulunan Selvi, vergilerin indirilmesi, istihdam üzerindeki vergi ve prim yükünün azaltılması, kredi kartı borçlarının yeniden yapılandırılması ve oluşturulacak "Sosyal Güvenlik Fonu" ile vatandaşlara nakit ödeme yapılarak iç piyasanın hareketlendirilmesi gerektiğini bildirdi.

Selvi, sendikacılarla toplantısının ardından bir gazetecinin "CHP'ye 'kara çarşaflı' kadınların üye yapılmasına" ilişkin sorusu üzerine "CHP'de yıllardır inancına sahip çıkmış, başını örtmüş, başı açık gezmiş insanlarımız bulunmaktadır. Bunu büyük bir olay olarak görmemek lazım. CHP'nin ilkelerinden ödün vermesi söz konusu değil. CHP kimsenin giyimiyle kuşamıyla uğraşmamıştır" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber