İmam-öğretmene soruşturma

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 21 Kasım 2008 17:08, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

İZMİR'in metropol ilçelerinden Güzelbahçe'de 5 okula Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni olarak cami imamlarının görevlendirilmesinin yankıları sürerken, olaya İzmir Valiliği el koyarak soruşturma başlattı.

Güzelbahçe'deki 4 ilköğretim okulu, 1 meslek lisesi toplam 5 okulda Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni açığının Kaymakamlık oluruyla, mahalle camilerinin imamlarınca kapatılma yoluna gidildiğini DHA haberiyle duyurmuştu. Diğer ilçelerde de aynı branşta öğretmen açığı bulunduğu, bu açıkların diğer branş öğretmenleri, emekli öğretmen ya da İlahiyat Fakültesi mezunu, formasyon almış ancak KPSS engeline takılan aday öğretmenlerle doldurulduğu belirtilirken, Güzelbahçe'de ?imam-öğretmen' uygulaması tepkilere yol açmıştı. Velilerin ardından, eğitim sendikaları da uygulamayı sakıncalı bulduklarını açıklamıştı.

Güzelbahçe Kaymakamı Ekrem Büyükata imam-öğretmen görevlendirilmesinde bir uygunsuzluk olmadığını, Milli Eğitim Bakanlığı'nın bu konudaki kararlarına uygun olduğunu savundu CHP İzmir Milletvekili Ahmet Ersin, Kaymakamlığın bu tartışılan tasarrufu TBMM'ye taşıdı, soru önergesi verdi. Haberler üzerine İzmir Valiliği de harekete geçti. Valilikten yapılan açıklamada ?imam-öğretmen' görevlendirmesiyle ilgili olarak soruşturma başlatıldığı bildirildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber