Unakıtan: Krediye ulaşımı kolaylaştıracağız

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 25 Kasım 2008 12:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ankara - Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, dünyada yaşanan finansal krizin Türkiye'de en çok kredi kanalını etkilediğini belirtti ve bundan sonraki süreçte bankacılık sektörü ile reel kesim arasındaki iş birliğini güçlendirecek ve krediye ulaşımı kolaylaştıracak tedbirler almanın hükümetin öncelikleri arasında olduğunu bildirdi.

Unakıtan, Maliye Bakanlığı ve Gelir Bütçesinin TBMM Plan ve Bütçe Komisyonundaki sunuşunda, iktidarları döneminde uygulanan güçlü maliye politikaları sayesinde bütçenin sağlam, öngörülebilir, saydam ve güvenilir bir yapıya kavuştuğunu ifade etti.

Bu dönemde bütçe disiplininin sağlandığını, kamu borçlarının çevrilebilme endişesinin ortadan kaldırıldığını kaydeden Unakıtan, böylece bütçenin millete daha kaliteli hizmetler sunulmasına fırsat veren bir araç haline geldiğini söyledi.

Konuşmasında bütçe uygulamaları hakkında da bilgi veren Maliye Bakanı Unakıtan, Ocak-Ekim döneminde bütçeden 180,7 milyar YTL harcama yapıldığını, 175,8 milyar YTL gelir elde edildiğini, vergi gelirlerinin de 140,3 milyar YTL olarak gerçekleştiğini ifade etti.

Bu dönemde bütçenin 4,9 milyar YTL açık verdiğini belirten Unakıtan, bu şekilde bütçe açığında geçen yılın aynı dönemine oranla yüzde 60,2 oranında azalma meydana geldiğini bildirdi.

Hükümetin, 2008 yılı bütçesini ekonomi ve kamu maliyesi politikalarına uygun olarak tam bir kararlılık ve mali disiplin anlayışı içinde uygulamaya devam edeceğini dile getiren Unakıtan, "Yıl sonunu daha iyi bir performansla kapatacağımızı tahmin ediyorum" dedi.

Maliye Bakanı Unakıtan, vergi borçlarının yıllık yüzde 3 tecil faizi ve 18 ay süreyle taksitlendirilmesi için düzenleme yapıldığına da işaret ederek, bütün borçlu mükellefleri bu haktan yararlanmaya çağırdı.

Sözkonusu uygulamadan yararlanmak için 28 Kasıma kadar başvurulması gerektiğini hatırlatan Unakıtan, şöyle devam etti:

"Bu tarihe kadar başvurmayanlar, bundan istifade edemez. Ancak sağda solda söylentiler, dedikodular duyuyorum. (İleride belki bir af olur...) Değerli arkadaşlar, affı artık biz sildik. Vergi afları bundan sonra gelmeyecektir."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber