Banka soyguncusunu öldüren polise beraat

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 25 Kasım 2008 13:27, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Neşet KARADAĞ/ADANA,

ADANA'da bir banka şubesini soyup kaçan 40 yaşındaki Murat Kurtar'ı öldürdüğü iddiasıyla ömür boyu hapis cezası istemiyle yargılanan polis memuru 37 yaşındaki M.T.C. beraat etti.

Baraj Yolu'ndaki banka şubesine (Akbank) 17 Ocak'ta elinde kurusıkı tabanca ve demir çubukla giren kar maskeli soyguncu Murat Kurtar, güvenlik görevlisi Soner Dokucu'nun başına vurarak etkisiz hale getirdi. Banka görevlilerine ?Bu bir soygundur. Paralar nerede?? dedikten sonra vezneden 8 bin 900 YTL'yi alarak, güvenlik görevlisinin silahını gasp edip kaçan maskeli soyguncu, takip edildiğini anlayınca hareket halindeki otomobili durdurup sürücüsü 65 yaşındaki Düriye Ertütüncü'yü rehin aldı. Kadının yardım çığlığını duyup soyguncunun peşine düşen polis memuru M.T.C., soyguncu Kurtar'ı ateş ederek öldürdü.

Cumhuriyet savcısının, ömür boyu hapis cezası istemiyle Adana 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde açtığı davanın karar duruşmasında, tutuksuz yargılanan polis memuru M.T.C., rehin alınan kadını kurtarmak ve kendisine doğrultulan silah nedeniyle ateş ederek soyguncuyu etkisiz hale getirmek istediğini söyledi. M.T.C. şunları söyledi:

?Araç hareket etmemiş olsaydı kalçasından vurulacaktı ve ölmeyecekti. Öldürmek istemedim, üzgünüm? diyerek kendini savundu. Mahkeme heyeti, polis memuru M.T.C.'nin meşru müdafaa sınırları içinde soyguncuyu öldürdüğü gerekçesiyle beraatına karar verdi.

?Olay tarihinde bir arkadaşımla çay içerken ?Polisin kafasını kırmışlar' diye biri bağırdı. Dışarı çıktığımda ?Bankayı soydular. İmdat' diye bağıranlar vardı. Bir kişi de elinde iki silahla kaçıyordu. Soyguncu olan bu kişiye ?Dur polis' diye bağırdım. Silahı bana doğru doğrultunca yere yattım. Soyguncu kaçarak hareket halindeki bir araca bindi. Kendisine yetiştim. Araca binerken silahın birini bana diğerini kadın sürücüye doğrulttu. Rehin alınan kadını kurtarmak ve bana doğrulttuğu silah nedeniyle ateş ettim. Araç hareket etmemiş olsaydı kalçasından vurulacaktı ve ölmeyecekti. Öldürmek istemedim. Üzgünüm.?

Öldürülen soyguncunun babası 70 yaşındaki Necdet Kurtar ise polis memurundan şikayetçi oldu. Kurtar, ?Polis memuru vazifesini kötüye kullanmıştır. Cezalandırılmasını istiyorum? dedi.

Savcının son mütalaasında sanık hakkında kanunun hükmünü yerine getirdiği için beraat istemesi üzerine, mahkeme heyeti de polis memuru M.T.C.'nin meşru müdafaa sınırları içinde soyguncuyu öldürdüğü gerekçesiyle beraatine karar verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber