40 yaşından sonra üniversiteli oldular

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 25 Kasım 2008 16:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yaşar Kuru-Türkiye

KASTAMONU- Kastamonu'da resmi bir kurumda memur olarak çalışan dört çocuklu çift, 40 yaşından sonra üniversite öğrencisi oldu. Nazım ve Nurten Kocasüleyman çifti, memurluk yaptıkları resmi kurumun muhasebe bölümünde çalışıyor. Hem mesleklerinde kendilerini geliştirmek, hem de çocuklarına örnek olmak için üniversite sınavlarına giren çift, üniversiteli olmanın sevincini yaşıyor.

Kastamonu Üniversitesi Kastamonu Meslek Yüksekokulu Bilgisayarlı Muhasebe Bölümü'nde eğitim gören 41 yaşındaki Nazım Kocasüleyman, Ticaret Meslek Lisesi'ni 20 yıl önce bitirdi. Eşi 38 yaşındaki Nurten Kocasüleyman ise 18 yıl önce lise öğrenimini tamamladıktan sonra hayata atılmış. Aradan geçen sürede iş sahibi olan ev evlenip yuva kuran çift, 20 yıl sonra yeniden okullu olmaya karar vermiş. Girdikleri ÖSS'de okulda şimdi birlikte okuyor.

4 çocuğu halen lise ve ilköğretimde okuyan Kocasüleyman çifti, derslere sürekli devam edemeyecekleri için ikinci öğretimi tercih etmiş. Çift, nöbetleşe girdikleri derslerde birbirlerine not takviyesi yaparak hem çalışıp, hem de sınavlara hazırlanıyor.

Baba Nazım Kocasüleyman, üniversite eğitimini en fazla çocuklarına örnek olmak için istediğini belirterek, "Çocuklarımız da okula gidiyor. Yıllar sonra biz de okula gitmeye başladık. Amacımız hem kendimizi geliştirmek, hem de çocuklarımıza eğitimin önemli olduğunu anlatmaktı. 20 yıl aradan sonra yeniden okul sıralarına dönmek bizi heyecanlandırdı." dedi.

4 çocuk annesi Nurten Kocasüleyman da şunları söyledi: "Çok yoğun tempoda bir yaşam sürdürüyoruz. 18 yıl önce bıraktığımız eğitime kaldığımız yerden devam ediyoruz. Bunun zorluğu çok ama mecburuz. Çalıştığımız kurumlarda da muhasebe bölümünde çalışıyoruz. Eğitimin çok önemli olduğunu biliyoruz. Bu nedenle tüm imkanlarımızı zorlayarak üniversite eğitimini tamamlayacağız."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber