'Dolap-06' operasyonu: 2 sağlık görevlisi gözaltında

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 28 Kasım 2008 19:33, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

- Iğdır'da jandarmanın düzenlediği 'Dolap-06' adlı operasyonda kamu kurum ve kuruluşlarını dolandırdıkları iddiasıyla 2 sağlık görevlisi gözaltına alınırken, 1 doktor hakkında da yasal işlem başlatıldı.

Edinilen bilgiye göre, İl Jandarma Komutanlığı, suç işlemek amacıyla örgüt kurmak suretiyle il merkezindeki Sosyal Güvenlik Kurumu ile kamu kurum ve kuruluşlarını nitelikli olarak dolandırdığı ileri sürülen suç örgütüne yönelik 'Dolap-06' adlı operasyon düzenledi. 2 sağlık görevlisinin gözaltına alındığı bir sağlık görevlisi hakkında da yasal işlem başlatıldığı operasyonla ilgili yapılan açıklamada, "Iğdır Devlet Hastanesi'nde görevli Uzm. Dr. C.M. liderliğinde E. Medikal ve İ. Medikal firma sahipleri

olan S.O. ve S.O.'nun nitelikli dolandırıcılık amacıyla suç örgütü kurarak, Uzm. Dr. C.M.'nin resmi sevkli hastaların adına çıkarmış olduğu sağlık kurulu raporlarında yazılı orijinal ve ithal medikal malzemesi yerine Uzm. Dr. C.M. tarafından işbirliği içerisinde olduğu, medikal firmalarına bilerek yönlendirilmelerinin neticesinde sahte ve ucuz medikal malzemeleri verilerek; resmi sevkli hastaların kurumlarına çok yüksek fiyatlarda fatura edilerek Iğdır il merkezindeki 10 ayrı kamu, kurum ve kuruluşunun

yaklaşık 100 bin YTL tutarında zarara uğrattıkları ve hastaları tedavi edici özelliği bulunmayan medikal malzemeleri verilmek suretiyle mağdur edildikleri tespit edildi. Yapılan operasyonlarda ilgili 3 şahıstan 2'si yakalanmış, Uzm. Dr. C.M. hakkında da yasal işlem başlatıldı" denildi.

Açıklamada ayrıca, yakalanan şahısların ev ve işyerlerinde, araçlarında ve üzerlerinde yapılan aramalar sonucunda medikal yolsuzluğuna konu olan 551 adet yara bandı, 2 adet bilgisayar kasası, 2 adet banka cüzdanı, 27 adet resmi kurumlara kesilmiş fatura koçanı ve bol miktarda doküman ve belge ele geçirildiği ifade edildi. 2 zanlının, alınan ifadelerinin ardından Iğdır Cumhuriyet Başsavcılığı'na sevk edildiği belirtildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber