Başsavcı, Alman Vakfı'ndan CHP'ye aktarılan paranın dekontunu istedi

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 29 Kasım 2008 07:22, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

CHP'nin Alman istihbaratı ve partileri tarafından desteklenen Friedrich Ebert Vakfı'ndan 85.000 Euro para yardımı aldığı iddiasıyla ilgili inceleme sürüyor.

Yargıtay cumhuriyet savcısı, iddiaları gündeme getiren Talip Doğan Karlıbel'den belge istedi. Haber7 sitesine konuşan Karlıbel, elinde olan belgelerin bir kısmını savcılığa gönderdiğini, dekont ve makbuzların orijinallerini de başsavcılığa sunacağını kaydetti. Karlıbel, başsavcılığın CHP'nin Alman vakıflarından para aldığına dair bilgilerin yer aldığı "Alman Gizli Servisinin Türkiye Operasyonu" isimli kitabını da incelemeye aldığını belirtti.

Karlıbel, anamuhalefetin, söz konusu yardımları MKYK üyesi ve milletvekili adayı Ali Kılıç üzerinden aldığını öne sürdü. Karlıbel şöyle konuştu: "Elimde Ali Kılıç'ın CHP adına Alman Ebert Vakfı'ndan 7.12.2005 tarihinde 85 bin Euro aldığına dair banka dekontu var. Para alındığına dair belgeyi daha önce yayınlamıştık. CHP yalanladı. Şimdi bu dekontu çıkardım. Ona da sahte diyecekler. Dekont; Deutsche Bank'a ait. Bu banka Aydın Doğan'ın da şirketlerine ortak. CHP MKYK üyesi Ali Kılıç, 'sosyal yardım fonundan' 85 bin Euro almış. Madem belge yalan, çıkar koskoca Deutsche Bank yalanlar."

Alman Vakfı'ndan anamuhalefet partisine Anayasa'ya aykırı şekilde para aktarıldığıyla ilgili belgeyi Vakit Gazetesi yayınlamıştı. Anayasa'nın 69. maddesinde yabancı devletlerden, uluslararası kuruluşlardan ve Türk uyrukluğunda olmayan gerçek ve tüzel kişilerden maddi yardım alan siyasi partilerin temelli kapatılacağı vurgulanıyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber