Altı milyon oy nereden geldi?

Kaynak : Takvim
Haber Giriş : 29 Kasım 2008 08:48, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Seçmen sayısının '6 milyon fazla çıkması' tartışılırken iktidardan 'Demek ki geçen seçimde 4 milyon kişi kendisini seçmen yazdırmamış' açıklaması geldi

YSK'nın, 29 Mart yerel seçimlerinde oy kullanacak seçmen sayısını, 22 Temmuz seçimine göre 6 milyon daha fazla göstermesi tartışmalara neden oldu. İktidar, bunun bir önceki seçimdeki "kayıp seçmenlerin" kayda alınmasından kaynaklandığını savunurken, muhalefet "naylon seçmen" endişesi yaşıyor.

'Beyana dayalıydı...'

AKP Grup Başkanvekili Nihat Ergün 22 Temmuz seçimlerinin başvuruya dayalı olduğunu hatırlattı ve şöyle dedi: "Geçen seçimde vatandaş gidip kendisini seçmen yazdırdı. Bu seneki uygulama ise ikamete dayalı nüfus sayımını esas alıyor. Vatandaşlık numarasına göre 18 yaşını geçmiş herkesi içeriyor. Artış bu nedenle. Demek ki geçen seçimlerde yaklaşık 4 milyon kişi kendisini seçmen olarak yazdırmamış."

'Rakam yanlış verildi'

Nüfus alanlarındaki çalışmalarıyla tanınan Prof. Dr. Dursun Ali Ercan ise ilginç iddialarda bulundu: Türkiye'nin nüfusu 70 milyon değil, 78 milyondur. Hükümet 70 milyon ilan ederek, 8 milyon düşük verdi. 79 milyona doğru giden nüfusumuz var. TÜİK rakamları yanlış verildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber