Alkollü polis direğe çarptı

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 03 Aralık 2008 13:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

GÖREVLİ olmadıkları saatte içki içen ve 2.34 promil alkollü olan polis memuru Fatih E'nin kullandığı ve içerisinde başkomiser Orhan Ö'nün de bulunduğu özel otomobil, elektrik direğine çarptı. Kazadan sonra otomobildeki uykusundan meslektaşları tarafından uyandırılan başkomiserin tabancası, paçasından çıktı. Polis memuru ve başkomiser, hastaneye ambulans yerine ekip otosuyla götürüldü.

Antalya Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü'nde görevli başkomiser Orhan Ö. ile aynı şubede panzer şoförü olarak görev yapan polis memuru Fatih E., kent merkezindeki bir restoranda birlikte akşam yemeği yedi ve alkol aldı. Başkomiser ve polis memuru, özel otomobille Liman Mahallesi'ndeki evlerine gitmek üzere yola çıktı. Fatih E'nin kullandığı ve başkomiserin de arka sağ koltukta oturduğu otomobil, 100'üncü Yıl Bulvarı'nda aşırı hız ve dikkatsizlik nedeniyle düz yolda kaldırımdaki aydınlatma direğine çarptı. Başından yaralanan Fatih E. otomobilden çıkarak 155 Polis İmdat'ı arayarak yardım istedi.

Olay yerine gelen sağlık ve trafik ekipleri ilk önce sürücü Fatih E'ye müdahale etmek istedi. Ancak otomobilde Başkomiser Orhan Ö'nün olduğunu belirten Fatih E., sağlık ekibini yönlendirdi. Kazadan habersiz aracın içerisinde alkolün etkisiyle uyuyan başkomiser, sağlık ekibi ve meslektaşlarının müdahalesiyle uyandırılabildi. Ayakta duramayan Orhan Ö, otomobilden dışarı güçlükle çıkartıldı. Sağlık ekiplerinin kolundan tutup yürütmeye çalıştığı Orhan Ö., kendini kaldırımın üzerine atarak oturmak istediğini söyledi. Yara almadığı anlaşılan başkomiserin pantolonunun paça kısmından tabancası düştü. Kaza olmasın düşüncesiyle başkomiserin tabancasını bir meslektaşı aldı. Sürücü Fatih E'nin kaza yerinde yapılan alkol ölçümünde 2.28 promil alkollü olduğu belirlendi.

Meslektaşlarının tüm gayretlerine rağmen ambulansa binmek istemeyen iki polis, ayağa kaldırıldıkları sırada tekrar yere düştü. Sağlık ekibi ve yoldan geçen vatandaşların da yardımıyla ekip otosuna bindirilen başkomiser ve polis memuru, Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürüldü. Sürücü Fatih E'nin kan örneğinden yapılan alkol testinde de 2.34 promil alkol aldığı belirlendi.

Kurtarıcı yardımıyla yol kenarından çektirilen otomobil otoparka gönderildi. Ehliyetine 6 ay süreyle el konulan polis Fatih E'ye 443 YTL para cezası kesildi.

Polis kazayla ilgili soruşturmayı sürdürüyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber