İl il bayram harçlığı imsakiyesi...

Haber Giriş : 09 Aralık 2008 08:27, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İl il bayram harçlığı imsakiyesi

Kusura Bakmayın bu haberin dün yayında olması gerekiyordu ama ne yapalım nasip bugüneymiş!

Çocuklarına, torunlarına haşlık verenlerin rakamları bir daha gözden çeçirmeleri gerekecek.

Evet ne diyordum? İmsakiye. Duymayan kalmasın diye ben söyleyeyim dedim. Artık bayramlarda haşlıklar il il değişecekmiş. Enflasyon, Tüfe tefe derken İMKB Bileşik ve Dow Jones Endeksi'ne bakılarak rakamlar belirlendi. İşte imsakiye:

"İL İL BAYRAM HARÇLIĞI İMSAKİYESİ"

Ankara 55

İstanbul 60

İzmir 50

Konya 45

Mersin 47,5

İmsakiyenin tümü için Tıklamayın! Çünkü siz de anladınız böyle bir şey yok.

.......

Belki bu sizin de aklınıza geldi arkadaşla eş dostla konuşup güldünüz. Evet bu benimde aklıma geldi ama sadece gülmedim, harekete geçtim, aile içinde yakama iki kart iliştirip evde öyle dolaştım.

Kartların ilkinde "Bayram Haşlığı Alınır"

Kartların ikincisinde "İl İl Bayram Harçlığı İmsakiyesi" yazıyordu.

İkincisine neden mi ihtiyaç duymuştum biraz muziplik, biraz da ailenin Ankara İstanbul gibi büyük şehirlere bölünmesi ve bayramlarda biraraya gelinmesinden istifade etmek düşüncesiydi. Tabi evin en küçüğü olmamın da katkısını inkar edemem. Başarılı da oldum ceplerim doldu. Babamın tabiriyle bu bir "kibar soygun"du. Önce güldürüp sonra ceplerini boşaltıyordum. Okuyaman yaşlılara da Şener Şen'in "Domates" hesabı anons ediyordum.

Elimde silah yoktu, yüzümde koca bir tebessüm, tehditler yoktu, bayram harçlığını akla getiren mizahi bir yaklaşımla yaşlı genç, az veya çok onlara hatırlatmış ve bayram haşlığını kapmıştım. Tabi bu bizim "çiftlik sınırları" içindeydi. Dışarda hiç cesaret edemedim.

Daha da öncesine gidip, hani o hep anlatılan arefe günü yeni ayakkabı ve elbiselerle uyuma hikayesi varya çok şükür ki onlardan benim de bir tane var. Bende inşallah çocuklarıma anlatıcam.

Şimdi niye anlattın bunu bize demeden niyetimi söyliyeyim.

Az çok demeden, kriz maaş demeden çocuklarımızı bayram harçlıklarıyla sevindirelim. İllaki "bayram harçlığı alınır" yazmaya gerek yok. Cebimizdeki akrepleri çıkaralım. Biz haşlık vermenin sevincini onlar da haşlık almanın sevincini yaşasınlar. Bayramları yaşatmak için ufak bir katkı sağlayalım.

Bu arada 'Çıtır pıtır , kız kaçıran, mantar' vs için de çocuklarımızı da uyaralım. En son mantar sebebiyle bir çocuğun elinde ve gözünde ciddi bir yaralanma olduğunu hatırlıyorum. Her ne kadar teknoloji ilerlese de hala bazı çocukların kimi tehlikeli kimi eğlenceli oyuncakları onlar.

Sıcak bir tebessüm bırakmak niyetiyle, daha nice huzurlu ve tatlı bayramlara...

 

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber