Mücevherde gözde pırlanta

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 10 Aralık 2008 14:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İstanbul - Zen Pırlanta Yönetim Kurulu Başkanı Emil Güzeliş, gelecek yıl başında Trakya bölgesinde bir yer satın alarak Türkiye'nin "en büyük" mücevher fabrikasını kuracaklarını belirterek, "Bunun için 1 milyon dolar bütçe açtık" dedi.

Güzeliş, Zen Pırlanta'nın 1992 yılında ihracata başladığını, geçen yıl 30 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirdiğini, bu yıl da aynı rakamı yakalayacaklarını söyleyerek, 25 yılda "bin" mağaza hedefiyle yola çıktıklarını, 3. yılın sonunda 40 mağazaya ulaştıklarını bildirdi.

Zen Pırlanta'nın Amsterdam, Dubai, Moskova, St.Petersburg'da mağazaları bulunduğunu, alternatif üretim yerlerinin ise Bangkok olduğunu belirten Güzeliş, geçen yıllarda en önemli pazarlarının ABD olduğunu, ancak yaşanan ekonomik krizle birlikte oradaki iş hacimlerinin 6 milyon dolardan 2,5 milyon dolara gerilediğini, şu anda en iyi durumdaki pazarlarının Rusya ve Dubai olduğunu söyledi.

Güzeliş, Zen Pırlanta'nın tasarımlarının hepsini Türkiye'de yaptığını kaydetti.

Zen Pırlanta'nın "10 yılda 10 dünya markası" oluşturma hedefiyle yola çıkılan, devlet destekli markalaşma programı olan Turquality destek programına dahi olduğunu hatırlatan Güzeliş, yurt dışındaki yatırımlarının yarısının devlet tarafından karşılandığını söyledi.

Emil Güzeliş, Zen Pırlanta'nın Ocak ayında Trakya Bölgesinde bir yer satın alıp Türkiye'nin "en büyük" mücevher fabrikasını kuracağını, ilk mücevher okulunu da burada açarak kendilerine ve sektöre elaman yetiştireceklerini bildirdi.

Güzeliş, "Sloganımız Hong Kong gibi bir üretim yeri kurmak. Trakya bölgesini biz bu hale getirmeyi planlıyoruz. Bunun için 1 milyon dolar bütçe açtık" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber