Devlet hastanesinde usulsüzlük operasyonu

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 27 Aralık 2008 20:45, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Balıkesir'in Edremit ilçesindeki Kazdağı Devlet Hastanesindeki çok sayıda belge ve 5 bilgisayara güvenlik güçlerince el konuldu.

Alınan bilgiye göre, Edremit Cumhuriyet Başsavcılığı, ?Kazdağı Devlet Hastanesi'nde ihale ve hizmet alımlarında usulsüzlük yapıldığı? yönündeki ihbar üzerine harekete geçti.

Başsavcılığın talimatı üzerine hastaneye gelen Balıkesir Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, cumhuriyet savcılarının gözetiminde bilgisayar kayıtlarına ve ihale dosyalarına el koydu.

Operasyonda, gazetecilerin görüntü almamaları için hastanenin arka kapısından giren polis araçlarına konulan 5 bilgisayar ve dosyalar Edremit Adliye Sarayı'na götürüldü.

Edremit Cumhuriyet Başsavcısı Kemal Mecit tarafından yürütüldüğü öğrenilen operasyonda, şu ana kadar kimsenin gözaltına alınmadığı, hastanenin hizmet alım ihalelerinin incelenmesinin ardından gerek görülmesi halinde ilgili kişiler hakkında işlem yapılacağı bildirildi.

Balıkesir Sağlık Müdürü Mehmet Çalışkan da gazetecilere yaptığı açıklamada, operasyonun Edremit Cumhuriyet Başsavcılığının emriyle yapıldığını belirterek, şunları söyledi:

?Uygulama, hastanede doğrudan hizmet alımıyla ilgili bir işleme dair. Muhtemelen bir firmanın yaptığı ihbar sonucu soruşturma açıldı. Neticenin müspet çıkmasını bekliyoruz. Buna rağmen bir usulsüzlük, bir yolsuzluk varsa, bunda kasıt ve ihmali bulunanlar hakkında yargı ve bizim tarafımızdan gereği yapılır.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber