Doğu Anadolu kar altında

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 31 Aralık 2008 10:54, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- Doğu Anadolu Bölgesi'nde etkili olan kar yağışı ve soğuk hava yaşamı olumsuz yönde etkiliyor.

Kent merkezlerindeki kar kalınlığı Ağrı'da 56, Muş'ta 55, Kars'ta 23, Erzurum'da 22, Ardahan'da 17, Erzincan'da 9 ve Iğdır'da 8 santimetre olarak ölçüldü.

Kar yağışı ve tipi nedeniyle Muş'ta 250, Erzurum'da 185, Kars'ta 137, Iğdır'da 72 ve Bingöl'de ise 22 köy yolu ulaşıma kapalı bulunuyor.

Yolların yeniden ulaşıma açılması için il özel idarelerine bağlı ekipler çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Bu arada, yağışın fazla olduğu illerde cadde ve sokaklarda biriken kar belediye ekipleri tarafından temizleniyor.

Öte yandan, gece yaşanan en düşük hava sıcaklıkları ise sıfırın altında olmak üzere Erzurum'da 22, Kars ve Ardahan'da 16, Erzincan'da 12, Ağrı'da 9, Muş'ta 8 ve Iğdır'da 6 derece oldu.

Erzurum'da aşırı soğuk hava nedeniyle araçlarının akaryakıt deposu donan bazı vatandaşların, deponun altında ateş yaktığı, bazılarının ise tüplü pürmüzle depo ve motoru ısıtıp otomobillerini çalışmak için uğraştığı gözlendi.

Meteoroloji yetkilileri bölgenin doğusunda bugün akşama kadar aralıklarla kar yağışının devam edeceğini, yarından itibaren ise 4 Ocak 2009'a kadar bölgede havanın parçalı az bulutlu olacağını ifade etti.

Hava sıcaklığının yarından itibaren 5-6 derece düşeceğini belirten yetkililer, sürücüleri de yollardaki sis ve buzlanmaya karşı uyardı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber