Elektrik arızanın telefonları artık meşgule düşmeyecek

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 03 Ocak 2009 10:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Elektrik kesintisi veya arıza halinde yetkili kuruluşlara ulaşmakta sıkıntı çeken tüketiciler artık profesyonel bir çağrı merkeziyle muhatap olacak. Türkiye Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi (TEDAŞ), ülke genelinde ilk çağrı merkezini İstanbul Avrupa yakasında hayata geçirdi.

Yaklaşık 3 milyon 800 bin aboneye sahip Boğaziçi Elektrik Dağıtım AŞ (BEDAŞ) çağrı merkezi 50 personelle 7 gün 24 saat hizmet verecek. Sistem sayesinde aboneler elektrik acil numarası 186'yı aradığında arıza ve kesintinin nedeni ve ne zaman giderileceği hakkında bilgi sahibi olacak. Bunun yanı sıra borcunu öğrenebilecek, kaçak ihbarı yapabilecek. Önceki gün İstanbul Levent'teki yerinde deneme çalışmalarına başlayan 90 telefon hatlı merkeze, 12 Ocak 2009 tarihinden itibaren 186 aramaları aktarılmaya başlayacak. Aboneden arıza ve kesinti ihbarını alan çağrı merkezi elemanları, 12 işletme şefliğinde kendileri gibi 7 gün 24 saat görev yapan teknik ekiplere durumu bildirecek. Ekipler de, arıza ve kesintiye beklemeden müdahale edecek. Enterkonnekte sistemde meydana gelen büyük arızaları takip etmek ve gidermek için çağrı merkezinin yanında kriz merkezi kuruldu. Sistem Yönetim ve Koordinasyon Merkezi adı verilen bu merkez hem gelen ihbarları değerlendirecek hem de kesintiler hakkında çağrı merkezi personelini bilgilendirecek.

Bugüne kadar gündüz mesai saatinde işletme şefliklerini arayan aboneler, 3 telefonlu masada tek başına oturan bir görevliye ulaşmaya çalışıyordu. Görevli yoğunluk yüzünden telefonlara yetişemiyor, mesai saatinden sonra arıza ve kesinti ihbarını alacak muhatap bulunamıyordu. Acil veya arıza durumlarında vatandaşlar işletmelerin 7 haneli sabit telefonlarını arıyor ya da acil arama numarası 186'yı çevirdiğinde karşısına ses yüklenmiş bir bilgisayar çıkıyordu. Çağrı merkezi sayesinde abonelerin iletişim sıkıntısı giderilmiş oldu. BEDAŞ Genel Müdürü Abdullah Atalay, yeni yıla abonelerin yüzünü güldürecek yeni bir yüzle girdiklerini, profesyonel ve en büyük çağrı merkeziyle 3 milyon 800 bin aboneye hizmet vereceklerini söyledi. İstanbul Avrupa yakası elektrik dağıtım şirketi BEDAŞ yıllık 21,5 milyar kilovatsaat ile Türkiye'deki elektriğin yüzde 13'ünü abonelere dağıtıyor.

İbrahim Balta

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber