Havaalanı projesi Adana ile Mersin'i karşı karşıya getirdi

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 11 Ocak 2009 12:58, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Adana Şakirpaşa Havaalanı'nın 45 kilometre yakınına ikinci bir havalimanı projesi, Adana ile Mersin'i böldü. Adanalılar, 150 milyon TL'ye mal olacak yeni havaalanını 'israf' olarak görürken Mersinliler 'bölgenin' ihtiyacı olduğunu düşünüyor.

Uluslararası Çukurova Bölgesel Havalimanı'nın Mersin'in Tarsus ilçesi Baharlı köyü yakınlarına yapılması planlanıyor. Ulaştırma Bakanlığı'nın 2009 yılı bütçesine konulan yatırım için fizibilite ve proje hazırlıklarına başlandı. Adana'daki sivil toplum kuruluşları, aynı bölgeye ikinci bir havaalanı yapmanın ülke kaynaklarını heba edeceğini savunurken, bunun yerine Şakirpaşa Havalimanı'nın genişletilmesini öneriyor.

Adana Güçbirliği Vakfı Başkanı Prof. Dr. Hamit Serbest, "Olaya siyasi bakmamak lazım. Bu havalimanı bizim vergilerimizle yapılacak. Şakirpaşa genişlemeye müsaitken, 45 kilometre ötede bir havalimanı kurmanın bilimsel gerekçesi yok. Adana-Mersin çekişmesi ülke kaynaklarını heba eder." diyor. Mersin Platformu Sözcüsü Abdullah Ayan ise Çukurova Uluslararası Havaalanı'nın Mersin'in önceliği olduğunu söylüyor. Adanalıların duygusal sebeplerle karşı çıktığını belirten Ayan, "Şakirpaşa yetersiz. Yeni havalimanı Türkiye'de dev uçakların inebileceği bir ilk olacak." diye konuşuyor.

Ömer Sarı, Ümit Pıtır, Adana, Mersin

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber