Sahte ehliyet çetesinden el bombası çıktı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 13 Ocak 2009 17:27, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Konya polisinin 5 ilde eş zamanlı olarak gerçekleştirdiği sahte ehliyet operasyonunda el bombası ve ruhsatsız silahlar ele geçirildi.

Polis, ev ve işyerlerindeki aramalarda bulunan el bombasının hangi amaçlı kullanılacağı konusunu araştırıyor.

Edinilen bilgiye göre Konya Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ekipleri, Konya merkezli 5 ilde eşzamanlı operasyon başlattı. Trafik kontrolleri sırasında bazı vatandaşların ehliyetlerinin sahte çıktığını gören polis ekipleri araştırmalarını genişletti. Sahte ehliyetlerin nereden temin edildiğini belirleyen ekipler, yaklaşık 6 ay süren araştırmalarının ardından Konya'nın Doğanhisar ilçesinde bir sürücü kursunun sahte ehliyet verdiğini belirledi.

Delilleri bir araya getiren Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü dedektifleri, sabah erken saatlerde operasyonu başlattı. Operasyonda Konya'nın Doğanhisar ve Akşehir ilçelerinden 8 kişi, Denizli, Burdur, İstanbul ve Bursa'da ise 7 kişi yapılan baskınla evlerinde gözaltına alındı. Şahısların ev ve iş yerlerinde yapılan aramada; el bombası, ruhsatsız tabanca, sahte ehliyet ve çok sayıda sahte evrak bulundu. Gözaltına alınanlar arasında Burdur ve Denizli illerine bağlı bazı ilçelerde İlçe Milli Eğitim Müdürleri ile Konya'nın Doğanhisar ilçesinden bazı öğretmenlerin olduğu belirtildi. Şebekenin şuana kadar yaklaşık bin 500 kişiye sahte ehliyet vererek 1 milyon TL haksız kazanç sağladığı iddia edildi.

Gözaltına alınan 15 şüpheli Konya Numune Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirilerek KOM Şube Müdürlüğü'ne götürüldü. Aramalarda ele geçirilen el bombasının hangi amaçla kullanılacağı konusunda ekiplerin araştırma yaptıkları bilgisine ulaşıldı. Operasyonla ilgili soruşturma sürüyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber