Genelkurmay'dan 'hassas ortam' uyarısı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 16 Ocak 2009 11:44, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- Genelkurmay İletişim Daire Başkanı Tuğgeneral Metin Gürak, haftalık basın bilgilendirme toplantısında, Ergenekon soruşturmasına ilişkin açıklamalarda bulundu.

CMUK'un 157. maddesine göre soruşturmaların gizli yürütülmesine işaret eden Gürak, bu kapsamda İstanbul Cumhuriyet Savcılığı tarafından yürütülmekte olan soruşturmaya ilişkin olarak yetkili mahkemece 'Konunun hassas olması ve sürekli ifadelerin medyada yeralmasının adil yargılamayı etkileme ve delilleri karartma şüphesini oluşturduğu' gerekçesiyle soruşturma dosyasının incelenmesi ve belgelerden suret alınmasına bile kısıtlama kararı verildiğini hatırlattı.

Buna rağmen temel insan hakları Anayasa'nın 38. maddesinde yeralan 'Suçluluğu hükmen sabit oluncaya kadar kimsenin suçlu sayılamayacağı' hükmü, 'masumiyet karinesi', 'adil yargılama hakkı' gibi en temel hukuk ilkelerinin ihlal edildiğinin görüldüğünü vurgulayan Gürak, "Sorumlu olması beklenen kesimlerin yarattığı bu hassas ortam kişilere, kurumlara, yargıya ve nihayetinde devlete de büyük zararlar vermektedir" ifadesini kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber