Otel gibi döşenince, üniversite öğrencileri YURTKUR'un yurtlarını tercih ediyor

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 16 Ocak 2009 15:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Üniversite yurtları otel odası gibi döşenince, kiralık evde oturan öğrenciler buraları tercih etmeye başladı.

Devlet yurtlarını son 6 yıl içinde otel odası gibi döşedikleri için ilginin arttığını söyleyen Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu (YURTKUR) Genel Müdürü Hasan Albayrak, "Kendi çocuğumuzun kalmasına razı olmadığımız yurtlarda vatandaşın çocuğunun kalmasını arzu etmeyiz." dedi.

Yurtlara talebin artması sebebiyle yeni projeler hazırladıkları bilgisini veren Albayrak, 54 projenin devam ettiğini bu yılın ilk 6 ayında ise 7 bin kapasiteye sahip yeni yurtları hizmete sokacaklarını söyledi.

YURTKUR Üst Düzey Yöneticileri Toplantısı Antalya'da yapıldı.

Toplantı sonrasında gazetecilere bilgi veren Hasan Albayrak, bölge müdürleri ile birlikte kurumlarını masaya yatırdıklarını ve 2009 yatırımları hakkında bilgi alışverişinde bulunduklarını anlattı.

Yurtlarında 215 bin öğrenci barındıran, 800 bin öğrenciye de burs ve kredi veren YURTKUR 'un son 6 yıldır değişim yaşadığını ifade eden Hasan Albayrak, bunun en somut göstergesinin üniversite öğrencilerin gösterdiği yoğun ilgi olduğunu kaydetti.

Öğrencilerin artan ilgisi karşısında yeni projeler hazırladıklarını dile getiren Albayrak, 2009'un ilk 6 ayında toplam 7 bin kapasite ilavesinde bulunacaklarını söyledi.

Yaşanan değişim ile birlikte yurtların bir, üç ve dört öğrencinin kalabileceğini, içinde 24 saat sıcak suyu akan, televizyonlu, buzdolaplı süit odalarla donatıldığını anlatan Albayrak, "Yurtlarımızı otel odası gibi yapınca öğrencilerimizin ilgisi de arttı. Öğrenciler yurtlar geri dönüyor, evleri terk ediyor." dedi.

Altı yıldır devam eden değişimle yurtları sosyal devlet anlayışını yansıtan kurumlar haline getirdiklerini, artan ilgi karşısında ise yatırımlara hız verdiklerine işaret eden Albayrak, "Sosyal devlet geleceğine yatırım yapar. Üniversiteli gençlerimizi mağdur etmeyeceğiz. Kendi çocuğumuzun kalamayacağı bir yurtta başka vatandaşımızın çocuğunun kalmasını asla arzu etmiyoruz." diye konuştu.

Bugüne kadar 86 yurt projesini hayata geçirdiklerini, 54'ünün ise devam etmekte olduğunu kaydeden Albayrak, yapımı devam eden bölgelerde ise kiralık ya da kamu binalarını yurt olarak geçici çözüm ürettiklerine değindi.

YURTKUR 'un yüksek öğrenim kredilerini geri alamadığı için icra yoluyla tahsile başladığı iddialarının gerçeği yansıtmadığını vurgulayan Albayrak, konu hakkında şunları söyledi: "Seksen altı bin kredide aciliyet var. Borçlu olan çalışamıyorsa bir dilekçi ile başvurduğunda borcunu erteliyoruz. Çalıştığını tespit ettiklerimizden ise kredi borcunu ödemesini istiyoruz."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber