Doğu'da sıcaklıklar 3-4 derece arttı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 18 Ocak 2009 10:21, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Erzurum - Doğu Anadolu Bölgesi'nde yüksek basıncın etkisini yitirmesiyle sıcaklıklar 3-4 derece arttı. Bölgede en soğuk gece eksi 16 derece ile Kars'ta yaşandı.

Meteoroloji Bölge Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, bölge genelinde etkili olan yüksek basınç sistemi etkisini yitirdi ve bölgede hava sıcaklıkları biraz arttı.

Sabah saatlerinde puslu ve sisli havanın hakim olduğu bölgede, gece ölçülen hava sıcaklıklarının sıfırın altında olmak üzere, Erzurum'da 15, Ağrı'da 9, Ardahan'da 10, Kars'ta 16, Iğdır'da 12 ve Erzincan'da 2 derece olduğu bildirildi.

Gün içinde beklenen hava sıcaklıkların ise Erzincan'da 5, Erzurum'da sıfır, diğer illerde ise sıfırın altında olmak üzere Kars'ta 5, Ardahan'da 2, Ağrı ve Iğdır'da 3 derece olduğu belirtildi.

Palandöken Kayak Merkezi'ndeki kar kalınlığının 15 santimetre olduğunu bildiren yetkililer, il merkezlerindeki kar kalınlıklarının Erzurum'da 9, Erzincan'da 7, Kars'ta 12, Ağrı'da 38, Iğdır'da 6, Ardahan'da ise 9 santimetre ölçüldüğünü söyledi.

Yetkililer, bölge genelinde hafta boyunca kar yağışı beklenmediğini kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber