Sağlık'ta Dönem tayinleri 3'e çıktı

Haber Giriş : 18 Ocak 2009 23:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Fatma Ergüzeloğlu / Ankara

Sağlık Bakanlığı, 657'ye tabi devlet memurları için 2009 yılı Ocak ayında da dönem tayini yapacak. Mazeret tayinleriyle ilgili olarak da genelge yayınlayan Bakanlık, bildirim yapılmadığı takdirde mazeret durumunu bitmiş kabul edecek.

Sağlık Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü yılda iki kez, haziran ve eylül aylarında yapılan dönem tayinini ocak ayı için de yapacak. Her yıl için üç kez gerçekleştirilecek tayin hakkından sadece 657 Sayılı Kanun'a tabi çalışan devlet memurları yararlanabilecek. Yerleştirme işlemi, hizmet puanı esas alınarak yapılacak.

Konuyla ilgili bilgi veren Personel Genel Müdürü Dr. Hakkı Öztürk şunları söyledi:

?657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun genel uygulamasını yansıtan bir çerçeve yönetmeliğimiz var; ?Devlet Memurlarının Yer Değiştirme Suretiyle Atanmasına Dair Yönetmelik.? Bu yönetmelik yılda iki kez, haziran ve eylül aylarında dönem tayinini öngörüyor. Fakat Sağlık Bakanlığındaki mecburi hizmet atamaları ve bu atamalardaki personelin yer değiştirme talepleriyle ilgili olarak yaptığımız uzun çalışmalardan sonra bu Yönetmelikten bağımsız, sadece 657 Sayılı Kanun'a göre istihdam edilen devlet memurları için haziran ve eylül aylarına ek olarak bir de ocak ayı için dönem tayini planlanıyor. Mevzuat düzenlemelerimizi yapıyoruz ve bu hafta içinde dönem tayini yapmayı planlıyoruz.?

Bu ay sonuna kadar bildirim yapılmalı

Personel Genel Müdürlüğü, mazeret atamalarının 2009 itibariyle güncellenmesine yönelik bir de genelge yayınladı. Atama Nakil Yönetmeliği gereği Bakanlığın yaptığı mazeret tayinleri, mazeret bitimiyle birlikte sonlanıyor. Sağlık personelinin ocak ayı sonuna kadar mazeretlerinin devam ettiğini kuruma bildirmeleri gerekiyor. Personelin bu bildirimleri yapma konusunda çok da istekli olmadığını anlatan Öztürk, ?Bu kez konuyu azami hassasiyetle takip ettiğimizi personelin bilmesini istiyoruz. Ocak ayı sonuna kadar vakit var, bilgi işlem ekranında konuyla ilgili sayfa açtık. Mazeretinin devam ettiğini-bittiğini bildiren personelin kayıtlarını il sağlık müdürlüğüne vermeleri gerekiyor. Eğer personel, eş ve sağlık mazeretinin devam ettiğini bize bildirmiyorsa, kişinin mazeretinin devam etmediğini düşüneceğiz. Kişi, mecburi hizmetteyken atanmış ve mecburi hizmeti bitmeden eşinin mazereti sonlanmışsa, kişiyi yeni bir mecburi hizmet kurasına alacağız? diye konuştu.

Bakanlık web sayfası ziyaret edilmeli

Kişinin mecburi hizmeti yoksa ve mazereti sona ermişse, yine yönetmelik gereği, bağlı bulunulan branşta C ve D grubu olarak ilan edilen yerlere, D'den başlamak üzere dilekçesi alınıyor ve nakli sağlanıyor. Bu durumda personelin kısmen tercih şansı oluyor.

Sağlık Bakanlığı web sayfasında yer alan ÇKYS/İKYS programında yer alan ?kimlik bilgileri? ekranına personelin eş durumu hakkında bilgi girme ve ?mazeret bitiş tarihi güncelleme? ekranı eklendi. Tüm personel için mazeret bitiş tarihi 31/12/2008 olarak güncellendi. Eşleri süreli olarak görev yapan (asistanlar gibi) personelin eşinin görev süresinin uzatılması durumunda uzatma işleminin mevzuata göre yapılıp yapılmadığı da kontrol edilerek mazeret bitiş tarihinin güncellenmesi gerekiyor.

medimagazin.com

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber