42 yaşındaki liseli mucit, yakıt tasarrufu sağlayan sistem geliştirdi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 20 Ocak 2009 15:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kayseri'de, 2 lise, 1 üniversite bitiren, halen Mesleki Açıköğretim Lisesi Motor Bölümünde öğrenci olan Ergün Karadurdu, araçlarda yakıtın daha hızlı ve verimli yanmasını sağlayarak performansı artıran ve yakıt tasarrufu sağlayan sistem geliştirdi.

Karadurdu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ailesinin maddi imkanları iyi olmadığı için ilkokuldan sonra çalışmak zorunda kaldığını söyledi.

Okuyamamasının içinde uhde kaldığını ifade eden Karadurdu, şunları anlattı:

''Eğitimime 30 yaşından sonra kaldığım yerden yeniden başladım. Öncelikle ortaokulu dışardan bitirdim. Daha sonra Mesleki Açıköğretim Lisesi'nin Elektrik-Elektronik ve Bilgisayar Bölülerinden mezun oldum. Erciyes Üniversitesi Kayseri Meslek Yüksekokulu'nun Bilgisayar Programcılığı Bölümüne yatay geçiş yaparak 2 yıllık eğitimin ardından buradan da mezun oldum. İçimdeki eğitim aşkına engel olamadığım için Mesleki Açıköğretim Lisesi Motor Bölümüne kayıt yaptırdım. Halen 1. sınıfta öğrenciyim.''

Karadurdu, eğitimi sırasında edindiği bilgi birikimi sayesinde araçlarda yakıtın daha verimli yanmasını sağlayarak performansı artıran bir sistem geliştirdiğini belirterek, ''özel olarak hazırladığım kimyasal karışım, buharlaşarak silindirlere aktarılıyor. Bu sayede yakıtın daha verimli yanması sağlanıyor. Bu da motorun gücünü artırıyor. Bu sistemi kendi aracımda yaklaşık 5 yıldır kullanıyorum'' dedi.

Sistemin yanmayı hızlandırarak verimi ve performansı artırdığına dikkati çeken Karadurdu, bu sayede yakıt tasarrufu da sağlandığını anlattı.

Karadurdu, yaklaşık 50 TL'ye mal olan sistemin, dizel araçlarda yüzde 40, benzinli araçlarda yüzde 20, LPG'li araçlarda ise yüzde 5 tasarruf sağladığını belirterek, patent almak için proje çalışmasının sürdüğünü sözlerine ekledi.

Ergün Karadurdu, ''www.erkmotor.com'' adresindeki internet sitesinde de geliştirdiği sistem ve modifiye araçlar hakkında da bilgiler veriyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber