Boş geçen derslere, branşa yakın yakın alan öğretmeni girecek

Haber Giriş : 05 Aralık 2004 12:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- İlk ve orta dereceli okullarda Beden, Müzik, Resim ve Din Kültürü derslerinin boş geçtiği ve bu branşlarda öğretmen açığının had safhaya ulaştığı ortaya çıktı.

Milli Eğitim Bakanlığı'nın 5 Kasım tarihli genelgesinde, 'boş geçen derslere branşı olmayan öğretmenlerin girdiği ve Türkçe, Matematik gibi derslerin yapıldığı, böylece öğrencilere Müzik, Beden, Resim ve Din Kültürü dersi verilemediğinin anlaşıldığı' belirtildi. Genelgede, boş geçen derslerde Müzik, Beden Eğitimi, Resim ve Din Kültürü derslerinin yapılması gerektiği bildirildi.

Geçtiğimiz atama dönemlerinde Beden Eğitimi, Müzik ve Resim-İş bölümlerinden mezun adayların, kendi alanlarına az kadro verildiği yolundaki serzenişlerine Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, bu branşlarda ihtiyaç olmadığını gerekçe göstermişti. Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Necat Birinci'nin 5 Kasım 2004 tarihli genelgesinde ise öğretmen açığına ilişkin duyumların bakanlığa geldiği belirtilerek, boş geçen derslere bu branşlara yakın alanlardan öğretmenlerin girerek, derslerin boş geçmesinin önlenmesi gerektiği belirtildi. Müsteşar Birinci, genelgesinde resmi ve özel okul müdürlerinin uyarılmasını ve uyarıya rağmen farklı uygulama yapan sorumlular hakkında gerekli işlemin yapılmasını istedi.

iha

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber