Eski Buca Belediye Başkanı teslim oldu

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 21 Ocak 2009 15:47, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İzmir'in Buca ilçesinde, yolsuzluk iddiaları nedeniyle jandarmanın polis desteğiyle düzenlediği ?Arı Kovanı? operasyonu kapsamında aranan eski Buca Belediye Başkan Yardımcısı Ali Rıza Ölmeztürk, jandarmaya teslim oldu.

Başkan yardımcılığı görevinden istifa ederek CHP'den Buca Belediye Başkanı aday adayı olduğu belirtilen Ölmeztürk, Ankara'da bulunduğu sırada söz konusu operasyon kapsamında jandarma tarafından arandığını öğrenince İzmir'e döndüğünü bildirdi.

Ölmeztürk, ?Buca Belediyesinde başkan yardımcılığı yapmama rağmen hemen hiçbir evrakta imzam yoktur. Belediye Başkanı Cemil Şeboy ile aynı karede gibi gösterilmem hatadır? dedi.

Ali Rıza Ölmeztürk, jandarmaya teslim oldu.

Operasyon kapsamında, Buca Belediyesince Yeşildere semtinde yaptırılan Atatürk Rölyefi'nin ihalesinde şaibe olduğu yönündeki iddiaların da araştırıldığı, gözaltındaki toplam 31 kişinin sorgusunun sürdüğü belirtildi. Jandarma ekiplerinin bir süredir devam eden takibinin ardından dün sabah saatlerinde belirlenen adreslere ?Arı Kovanı? adlı eş zamanlı operasyon düzenlenmiş, polisin de destek verdiği operasyonlarda Buca Belediye Başkanı Cemil Şeboy, bazı meclis üyeleri, bürokratlar, belediye çalışanları ve belediyeyle iş yapan bazı müteahhitlerin de aralarında bulunduğu çok sayıda kişi gözaltına alınmıştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber