Mardin'de ilköğretim okullarındaki öğrencilere tasarruflu ampul dağıtıldı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 21 Ocak 2009 16:48, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Milli Eğitim Bakanlığı'nın enerji tasarrufunu teşvik amacıyla başlattığı kampanya çerçevesinde Mardin'de ilköğretim okullarındaki öğrencilere tasarruflu ampul dağıtıldı.

Kampanya kapsamında evlerindeki eski ampulleri getiren öğrencilere tasarruflu ampuller bedava veriliyor.

Proje kapsamında pilot okul olarak seçilen Mardin TOKİ İlköğretim Okulunda ampul dağıtım töreni düzenlendi. Törene Milli Eğitim Müdürü Hasan Dal, Milli Eğitim Şube Müdürü Zeki Atalay, Milli Eğitim Şube Müdürü Erdal Öztürk, Okul Müdürü Murat Bağış, öğretmenler, öğrenciler ve öğrenci velileri katıldı.

Törende bir konuşma yapan Mardin Milli Eğitim Müdürü Hasan Dal, bu projenin öğrencilere enerji verimliliğini ve tasarrufu aşılamayı hedeflediğini söyledi.

Bu projeyle birlikte, tasarrufun küçük yaşlardan itibaren öğretilmesi ve ülkede tasarrufun yaygınlaştırılması konusunda önemli bir adım atılmış olduğunu ifade eden Dal, "Proje sonucunda tasarruflu ampul kullanımını yaygınlaşmasıyla hem evlerimizde enerjiden ve paradan tasarruf etmiş olcağız hem de ülke kaynaklarımızın korunmasını sağlamış olacağız. Bu yönüyle bu proje son derece önemlidir. Biliyorsunuz ülkemiz enerji konusunda dışa bağımlı bir ülkedir. Bu nedenle kaynaklarımızı bilinçli ve verimli kullanmalıyız. Sadece bu ampulleri kullanarak ev, işyeri ve kurumlarımızda yüzde 80 enerji tasarrufu yapmış olacağız." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber