Başkomiserli çeteye 12 tutuklama

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 26 Ocak 2009 16:28, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ADANA'da işadamlarından şantajla para aldıkları öne sürülen, içlerinde bir başkomiser ve emekli bir polisin de bulunduğu çeteye yapılan operasyonda gözaltına alınan 23 kişiden 12'si tutuklandı.

Geçen yıl, yerel yayın yapan kanaldaki canlı yayınlanan bir programı basarak gazeteci Zeki Kızılkaya'yı döven ?Boksör Osman' lakaplı Osman Coşkun'un liderliğini yaptığı öne sürülen ve işadamlarına, ?zorla senet imzalatma, silahla adam yaralama ve şantaj' gibi birçok suça karıştıkları iddia edilen 3'ü kadın 23 kişi geçen hafta, Adana, Mersin, Ankara, Adıyaman ve Batman'da yapılan eş zamanlı operasyonlarla yakalanmıştı.

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi'nde 3 gün boyunca sorgulanan ve aralarında Adıyaman'da görevli başkomiser Ö.Ö. ile emekli bir polis memurunun da bulunduğu zanlılar, sorgularının bitmesinin ardından Adliye'ye sevk edildi. Cumhuriyet Savcılığı tarafından tutuklanma istemi ile nöbetçi mahkemeye sevk edilen zanlılardan lider olduğu iddia edilen Osman Çoşkun'un da arasında bulunduğu Ş.S., M.A., B.U., F.B., A.H.G., M.G., C.Ç., M.A.A., S.D., C.Ç. ve M.Ü. isimli zanlılar tutuklanarak cezaevine gönderildi. Çeteyle birlikte hareket ettikleri öne sürülen başkomiser ve emekli polis memuru ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber