Kırşehir'de Ahi Evran Üniversitesi kuruluyor

Haber Giriş : 06 Aralık 2004 17:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'in geçtiğimiz hafta içerisinde Kırşehir'e Ahi Evran Üniversitesi kurulacağı yönündeki açıklamasının ardından, Kırşehir'de büyük mutluluk yaşanıyor.

Ahi Evran Üniversitesi'nin kurulacağı müjdesinin ardından bir açıklama yapan Vali Selahattin Hatipoğlu, üniversitenin kurulması ile birlikte öğrenci sayısının 20 binlere ulaşacağını belirterek, "Kırşehir'de Ahi Evran Üniversitesi'nin kurulması için yıllardır yaptığımız özverili çalışmaların neticesini en kısa sürede alacağımıza inanıyorum. Üniversitenin kurulması konusu da hükümetimizin gündeminde yer almaktadır.

Edindiğimiz bilgilere göre, altyapısı hazır olan 13 ya da 15 ilde üniversite kurulması için Milli Eğitim Bakanlığı'nca çalışma başlatılmıştır. Plan ve Bütçe Komisyonu'nda sayın Milli Eğitim Bakanımız Hüseyin Çelik de, Kırşehir'de Ahi Evran Üniversitesi'nin kurulacağı sözünü ifade etmektedir" dedi. Konu ile ilgili çalışma başlattıklarını ifade eden Vali Hatipoğlu, "Valilik olarak ilimizin mevcut durumu ve üniversite kurulmasında hedeflenen yapı ile ilgili bir çalışma başlattık. Sanırım bu çalışmamız bu hafta sonunda tamamlanacak ve bu çalışmalarımıza ait hazırlayacağımız dosyaları ilimiz yöneticileri ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle Ankara'da ilgili bakanlıklara sunacağız.

Kırşehir'in kalkınması için en önemli unsur olarak gördüğümüz üniversitenin 2005 yılında mutlaka kurulacağına inanıyorum. İlim, irfan ve kültür şehri olan Kırşehir'in konumu itibariyle kurulacak üniversite en kısa sürede genişleyecek ve mevcut 8 bin olan öğrenci sayısı birkaç yıl içinde 20 binlere çıkacaktır" diye konuştu.

iha

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber