Kış oyunlarında Türkiye'yi emniyet amiri Orhan Sınav temsil edecek

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 27 Ocak 2009 22:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türk bayrağını 4 kıtada başarıyla dalgalandıran Emniyet Amiri Orhan Sınav, şimdi de Kış Oyunları'nda Türkiye'yi temsil edecek. 2 bin 500 dünya polisi arasından seçilen Sınav, 7-13 Şubat tarihleri arasında ABD'de yapılacak Özel Olimpiyatların umut meşalesini taşıyacak.

Uluslararası Özel Olimpiyatlar Organizasyonu tarafından 2 bin 500 dünya polisi arasından belirlenen 71 final koşucusu arasına giren başarılı polisimiz, meşaleyi 28 Ocak-6 Şubat tarihleri arasında Idoha Eyaleti'nin 12 kentinde dolaştıracak. Koşucular, Umut Meşalesi'ni 7 Şubat'taki Kış Oyunları'nın açılış töreninde özel sporculara teslim edecek.

12 Kasım 2008 tarihinde Olimpiyatların doğum yeri Atina'da yapılan özel törenle yola çıkan meşale, sırasıyla 14-15 Kasım'da Dubai, Birleşik Arap Emirlikleri, 18 Kasım'da Polonya, 23-25 Kasım'da Kosta Rika, 7 Aralık'ta Güney Afrika, 21 Aralık'ta Hindistan, 10 Ocak'ta Çin, 13 Ocak'ta Miami, 15 Ocak'ta New York, 24 Ocak'ta Los Angeles'ta dolaştırıldı. Dünya Polisleri, Idoha eyaletinin 12 kentinde yaklaşık 70 kilometreyi bulan koşuları spor giysileri ile, final koşusunu ise ülkelerinin yerel polis kıyafetleri ile koşacak.

Emniyet Güçleri Meşale Koşusu, Kansas Polis Şefi Richard Lamunyon'un Özel Olimpiyatların tanıtımı ve gelir ihtiyacını fark etmesiyle doğdu. 1981 yılında Kansas'ta düzenlenen ve yerel emniyet görevlilerinin katıldığı koşu, halkın büyük ilgisiyle karşılandı. Meşale Koşusu'nun bir kasabada 3 yıl başarı ile gerçekleştirilmesinin ardından bu etkinlik Ulusal Polis Şefleri Birliği'ne sunuldu ve büyük bir heyecanla kabul gördü. Daha sonraki yıllarda şerifler, federal polis gibi diğer emniyet güçlerinin de katılımıyla etkinlik 1985'te 7 eyalete, 1986'da 43 eyalete, 1977'de 25 ülkeye ve 2001'de 36 ülkeye yayıldı.

Günümüzde Meşale Koşusu programları 50'den fazla ülkede 100 binden fazla emniyet görevlisinin katılımına ulaştı. Bu sayede Emniyet Güçleri Meşale Koşusu, Özel Olimpiyatlar için yerel anlamda en önemli tanıtım ve fon sağlama etkinliği haline geldi.

Özel Olimpiyatlar Emniyet Güçleri Meşale Koşusu'nun final ayağı ise Özel Olimpiyatlar Dünya Oyunları'na katılan ülkelerin Emniyet Görevlileri tarafından Olimpiyat Meşalesi'nin (Umut Ateşi) ülkeden ülkeye taşındığı uluslararası bir koşu dizisidir.

ORHAN SINAV KİMDİR?

2003 yılında Özel Olimpiyatlar ve Meşale Koşuları ile tanışan, o günden bu yana Türk Bayrağı'nı başarı ile dalgalandıran Emniyet Amiri Orhan Sınav, 1973 Konya doğumlu. 1992 yılında Polis Akademisi'nden mezun oldu. İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde komiser yardımcısı olarak mesleğe başladı. Çeşitli birimlerde çalışan Sınav, halen Trafik Denetleme Şubesi'nde Emniyet Amiri olarak görev yapıyor. Son 5 yıldır çeşitli ülkelerin polisleri ile Özel Olimpiyatlar sayesinde iyi ilişkiler kuran Sınav, daha sonraki yıllarda Meşale Koşuları'nı gerçekleştiren Özel Olimpiyatlar polis biriminin vazgeçilmez ismi oldu. Türkiye'yi Türk Polis Teşkilatı'nı 5 yıl içinde 4 kıta ve 11 ülkede başarıyla temsil etti. Bu durum ülkemizin ve insanımızın diğer ülke vatandaşları tarafından da tanınmasına büyük katkı sağladı. Halen Meşale Koşuları'nı sürdüren Sınav, şimdi de Şubat ayında Idoa'da yapılacak Özel Olimpiyatlar Dünya Kış Oyunları öncesi, diğer ülke emniyet güçleri ile birlikte Polis Teşkilatımızı ve ülkemizi bir kez daha temsil edecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber