Genelkurmay'dan Erdil açıklaması

Haber Giriş : 06 Aralık 2004 17:09, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Genelkurmay Başkanlığı Genel Sekreterliği, eski Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral İlhami Erdil hakkındaki iddialarla ilgili olarak yazılı açıklama yaptı. Açıklama şöyle:

Genelkurmay Başkanlığı, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'ndaki bazı işlemlerle ilgili olarak emekli Oramiral İlhami Erdil ve 4 kişi hakkında 8 Kasım'da kamu davası açıldığını, bu kişilerin suçlu olup olmadıklarının bağımsız yargı tarafından yapılacak yargılama sonucunda karara bağlanacağını bildirdi.

''1999-2001 yıllarında, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'nda cereyan eden bazı işlemlere ilişkin iddiaların ortaya çıkması üzerine Genelkurmay Başkanlığı'nca 15 Eylül 2003 tarihinde bu iddiaların araştırılması için soruşturma emri verilmiş, yapılan askeri savcılık soruşturmasının ardından zamanın Deniz Kuvvetleri Komutanı Emekli Oramiral İlhami Erdil ve diğer 4 kişi hakkında 8 Kasım 2004 tarihinde Genelkurmay Askeri Mahkemesi'nde kamu davası açılmıştır.

Anılan şahısların suçlu olup olmadıkları, bağımsız yargı tarafından yapılacak yargılama sonucunda karara bağlanacaktır.

Bahse konu dava hakkında yapılacak yayınlarda bu evrensel hukuk kuralının dikkate alınmasının uygun olacağı saygı ile duyurulur.'

aa

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber