'Kaşe' operasyonu: 1'i doktor, 15 gözaltı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 28 Ocak 2009 11:10, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

- Sahte sağlık raporu ve sahte laboratuvar tahlili düzenleyerek, Sosyal Güvenlik Kurumunu dolandırdığı öne sürülen bir şebeke ortaya çıkarıldı.

Ankara Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Mali Büro Amirliği görevlileri, bazı ilaç firmalarında çalışan kişilerin, örgütlü bir şekilde kolesterol ve şeker hastalarıyla ilgili laboratuvar tetkik sonuçları ve hasta katılım payından muaf ilaç raporlarının sahtelerini hazırladıklarını belirledi.

Mali Polis "kaşe" adı verilen operasyon kapsamında şebekenin liderliğini yapan Emre Ç. ile Ziyaeddin H, Hasan S, Zafer M, Hasan U, Kubilay D, Yılmaz G, Şenay A, Handan Ü, Mehmet Ö, Kaan Y, Ufuk B, Derya U, Elif Ç. ve Azize K. adlı kişileri gözaltına aldı.

Bu kişilerden birinin doktor, ikisinin eczacı, ikisinin eczacı kalfası, ikisinin ilaç satış elemanı oldukları belirtildi.

Şebeke mensuplarının maddi menfaat elde etmek amacıyla örgütsel bir yapı içerisinde hareket ettikleri, sahte laboratuvar kayıtları ve ilaç raporları düzenledikten sonra, işbirliği içinde oldukları doktorlar aracılığıyla bu raporlara istinaden sağlık karnelerine toplu olarak ilaç yazdırdıkları ileri sürüldü.

Sağlık karnesi sahiplerinin bu işlemlerden bilgilerinin olmadığı, usulsüz olarak düzenlenen reçetelerin paralarının Sosyal Güvenlik Kurumu'ndan tahsil edilerek, devletin milyonlarca lira dolandırıldığı ifade edildi.

Gözaltına alınanlardan Şenay A, Azize K, Elif Ç, Derya U, Ufuk B. ve Kaan Y. soruşturmayı yürüten savcının talimatıyla emniyetten serbest bırakılırken diğer zanlılar sorgulamalarının ardından adliyeye gönderildi

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber