Ankara'da çok sayıda el bombası ve mermi bulundu

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 28 Ocak 2009 11:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- Yenimahalle'nin Batıkent semtinde iki ayrı araziye bırakılmış çok sayıda bomba ile otomatik silahlara ait mermi ele geçirildi.

Batıkent Anıt İş Merkezi karşısındaki arazide, 7 adet el bombası, 3 adet tüfek bombası, 10 adet Lancaster bombası, 15 kutu M-16 mermisi bulundu.

Vatandaşlarını ihbarı üzerine Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri olay yerine gelerek, mühimmata el koydu.

Bir başka ihbar üzerine Batıkent Ergazi Mahallesi 1. Cadde'deki arazide de 461 adet Kaleşnikof mermisi bulundu. Mermiler, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerine karakol polislerince teslim edildi.

Emniyet yetkilileri, söz konusu mühimmatın incelenmek üzere polis kriminal laboratuvarına gönderileceğini bildirdi.


El bombası ve mermilerin bulunduğu yer, Stratejik Araştırmalar Merkezi'ne çok yakın

(CİHAN) - Batıkent Kent-Koop Mahallesi'de bulunan 7 adet el bombası ve 300 adet M-16 mermisinin bulunduğu yerin Ergenekon soruşturma kapsamında daha önce arama yapılan Şirinoğlu Sosyal ve Stratejik Araştırmalar Merkezi'ne yakın bir bölgede olması dikkat çekti.

Batıkent Kent-Koop Mahallesi'nde bugün sabah saatlerinde 7 el bombası, 3 tüfek bombası ve 300 adet M-16 mermisi bulunmuştu. Silahların bulunduğu alanın Ergenekon operasyonunun 11. dalgasında arama yapılan Şirinoğlu Sosyal ve Stratejik Araştırmalar Merkezi'ne yakın bir bölgede yer alıyor. Şirinoğlu Sosyal ve Stratejik Merkezi'nde yapılan araştırmada ise 3 tüfek ve bir yarı otomatik silah ele geçirilmişti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber