AK Parti İl Başkanı: Babam ve dayımı Ergenekoncular öldürdü

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 28 Ocak 2009 14:24, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

AK Parti Şırnak İl Başkanı Rizgin Birlik, 12 yıl önce Kuzey Irak'a giderken askerler tarafından gözaltına alındıktan sonra bir daha haber alamadığı babası Halil Birlik ile dayısı Mehmet İlgeç'in Ergenekon terör örgütü tarafından öldürüldüğünü iddia etti.

"Babamı ve dayımı Ergenekon terör örgütünün öldürdüğüne yüzde yüz eminim" ifadesini kullanan Birlik, babası ile dayısının akibetini öğrenmek için Silopi Cumhuriyet Savcılığı'na başvurdu.

Babasının ve dayısının o dönemlerde faili meçhul bir cinayete kurban gittiğini anlatan Birlik, "Ergenekon terör örgütü ile ilgili yapılan açıklamalardan sonra babamın ve dayımın kesinlikle bu örgüt tarafından öldürüldüğünden emin oldum. Çünkü, daha önce de Pınaröğren Köyü karşısında birçok ceset çıkarılmıştı. Babam ve dayımın da o bölgede öldürüldüğünü düşünerek Cizre, Silopi ve Botaş güzergahındaki kuyuların araştırılması ve kimsesizler mezarlığının açılması için savcılığa başvurdum." dedi.

Halli Birlik ile Mehmet İlgeç'in 7 Kasım 1996'da Kuzey Irak'a giderken Habur Sınır Kapısı yakınlarında gözaltına alındığını belirten AK Parti'li Birlik, "Babam ve dayım saat 11.00 gibi işlemlerini bitirip ticari taksi ile sınırdan geçmişler ve askeri noktaya gitmişler. Askeri noktada kimliklerine bakmışlar. Şoförden taksiyi alarak babamı ve dayımı askeri birliğin içine bırakmışlar. Taksiyi getirip şoföre teslim etmişler ve 'Sen git onları bekleme' diye uyarmışlar. Şoför gelip bize haber verince durumu araştırdık. Gittiğimiz bütün kapılar yüzümüze kapandı. Görüştüğümüz yetkililer, 'Biz bu insanları görmedik. Gidin evinizde oturun' diye cevap verdiler. Yani yüzlerce insanın gözü önündeki Habur Sınır Kapısı'nda bu insanlar askerler tarafından alınıyor ve nasılsa o günden sonra biz bu insanların ne dirilerine ne ölülerine rastlayamıyoruz." diye konuştu.

Silopi'ye giderek Pınaröğün Köyü'nün karşısındaki kuyuların açılması için savcılığa başvurduğunu söyleyen Birlik, 'BOTAŞ kuyularına cesetler atıldı' iddialarını da hatırlatarak şöyle konuştu: "Bunlar halktan aldığımız duyumlar, ne kadar doğru ne kadar yanlış olduğunu bilmiyoruz. Ama Pınaröğün Köyü'nün karşısındaki kuyularda daha önce birkaç ceset çıkarmışlar. O zaman da dediklerine göre daha çok ceset varmış. Eğer bu kuyulardaki cesetler çıkarılırsa bölgedeki birçok insanın da mağduriyeti giderilmiş olacak."

Öte yandan, 1994 yılında kayıp olan amcası için Silopi Cumhuriyet Savcılığı'na başvuruda bulunan Selahattin Şık da, amcasının JİTEM tarafından evinden alınarak öldürüldüğünü iddia etti. Şık, "Amcam, ağabeyine (Beni tehdit ediyorlar, öldüreceklerini söylüyorlar) demiş ve bütün yaşadıklarını anlatmış. O günden beri amcama ulaşamıyoruz. BOTAŞ'taki asit kuyularının araştırılması ve kimsesizler mezarlığının açılması için savcılığa başvurdum. Bu başvurumuz sonuçlandığında yakınlarımızın da cesetlerinin bulunacağına inanıyoruz." ifadesini kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber